antibiomatika

Forrige: Juni 2002Neste: September 2002

Sitatskikk revisited

2002-08-29 07:49

Jeg har gjort noen mindre endringer i dokumentet om sitatskikk.

Forfriskende

2002-08-23 11:49

En sjelden gang, dukker det opp fortreffelig forfriskende webdesign, som gir meg inspirasjon. Scriptographer er et slikt sted.

Nei, jeg garanterer ikke at det virker i alle browsere, men stilig er det lell - både visuelt og funksjonsmessig, og det er et nettsted for JavaScript-fetisjister.

Hyperlinken overlever, inntil videre

2002-08-23 05:59

PCWorld kan meddele at hyperlinken fortsatt er offentlig eiendom.

Heldigvis, kan jeg vel meddele. Og så er det bare å håpe at ikke korstoget enkelte driver mot dyplenking fører frem.

Opera 7

2002-08-22 11:11

Opera er, for den som ikke har lagt merke til det, i ferd med å utvikle Opera 7. Det viktigste, sett fra en utviklers synspunkt, er først og fremst at Opera nå vil få skikkelig støtte for DOM-støtte, og at man endelig skal få lov til å skrive om dokumentet etter at det er ferdiglastet.

Altså: At Opera 7 er på vei, er egentlig ikke nytt nytt, det som er nytt er at ordet "snart" er tatt i bruk

Jeg gleder meg, og i mellomtiden kan du jo lese hva Jon S. von Tetzchner selv sa i intervjuet med ZDNet.

Det neste på min ønskeliste er at de også får noe som gir tilsvarende funksjonalitet som Microsofts XMLHTTPRequest.

Slakt, slakt, slakt

2002-08-22 10:39

Jeg har muligens, i andre fora sagt det samme før. Andre har sagt det. Jeg sier det igjen nå: færre bør forsøke å leke webdesignere privat. Færre bør lage sine egne gjemmesider (eller hjemmesider, om du vil).

To PNG or not to PNG

2002-08-21 02:59

Mye ondt kan skrives om Internet Explorer, sikkerhetshullene er velkjent.

Det jeg dog irriterer meg mest over for tiden, har intet med sikkerhet å gjøre, men at browseren ikke makter noe jeg mener er nokså elementært for en grafisk browser: å vise grafikk.

Sitatskikk

2002-08-09 00:26

Selv om jeg egentlig er litt lei av Usenet for tida, har jeg allikevel skrevet et lite stykke om sitering på Usenet. Det er en liten illustrert guide til hvordan en sparer seg selv og andre for irritasjon, ved å sitere på en måte som gjør ens meldinger atskillig mer lettlest.

Hvordan sitere riktig er et dokument jeg håper hvertfall noen har glede og nytte av.

Skulle du slumpe til ikke å være Usenet-menneske, så vær også klar over at det også er god praksis å benytte denne metoden for å sitere i mail.

Aaarghhh. Usenet

2002-08-06 16:58

Altså: denne artikkelen begynte egentlig som en artikkel om hvordan man skal stille spørsmål på Usenet, og ha et håp om å få svar. I stedet har den forandret seg til en aldri så liten rant.

I mange år har Usenet vært et forum der likesinnede, og like faglig utviklede mennesker har kunnet henvende seg til andre for å enten diskutere, eller få hjelp med spesifikke problemstillinger.

I ikke fullt så mange år har Usenet også vært en tumleplass der nybegynnere har henvendt seg for å få hjelp med forskjellige ting. Og nei: det er ikke noe galt i å være nybegynner, eller å ikke besitte fagkunnskapen til folk som har vært i et yrke i ti-femten, kanskje tyve år.

Det som derimot er galt, er å forvente at de menneskene, som frivillig bruker av sin tid til å hjelpe andre, både skal være telepater, og gratisarbeidende slaver, som forutser alle behov som spørsmålsstilleren kommer med, og presenterer nøkkelferdige løsninger.

Jeg har i noen år, mer enn gjerne ytt hjelp, og besvart spørsmål i ymse grupper i no.it-hierarkiet, og fått mange positive tilbakemeldinger. Det siste halvannet året eller så, har lysten til dette blitt mindre og mindre, av flere grunner.

Det første: kvaliteten på spørsmålene går nedover. Forklaring: spørsmålet blir oftere stilt uten at den som trenger hjelp har dannet seg et klart bilde av hva han/hun egentlig vil ha hjelp til. Dermed blir spørsmålene vage, og man trenger de før omtalte telepatiske evnene for å kunne besvare spørsmålet.

Dernest, og kanskje enda viktigere, så er det ofte klart at den som stiller spørsmålet bruker Usenet som det første mediet en tyr til for å få svar. Uten å selv forsøke å lete opp et svar. Det meste er sagt før, og Google, eller Google Groups er således de første stedene disse menneskene burde tydd til.

Jeg har også et prinsipp: jeg gjør ikke hjemmeleksene for andre, men jeg kan godt hjelpe noen videre på vei, dersom de har gjort et ærlig forsøk, og står fast med noe spesielt.

Et annet prinsipp jeg har, er at jeg ikke jobber gratis, hvilket i klartekst betyr at jeg ikke leverer nøkkelferdige løsninger på problemstillinger folk kommer videre med. Jeg lager ikke en publiseringsløsning, bare fordi noen spør om en. Eller, det vil si, det kan jeg gjerne gjøre, men da skal jeg også ha betalt for det.

Alt dette, sammen med at enkelte, uten at jeg gidder å henge dem ut med navn, bilde og telefonnummer, opptrer utakknemmelig og uforskammet når man allerede har hjulpet dem et stykke på vei, gjør at jeg neppe kommer til å egne så mye mer tid til å være hjelpsom på Usenet.

Er du av dem som tidligere har satt pris på at jeg har brukt av min tid til å svare, er det greieste om du fortsetter å følge med her.