antibiomatika

Forrige: September 2002Neste: November 2002

Viral markedsføring

2002-10-28 16:00

ITavisen kan melde at nye måter å spamme på dukker opp. Konseptet er som følger: du sender et e-card til noen. Dersom de skulle være dumme nok til å lese dette e-cardet, vil det spammes videre til alle i Outlooks adressebok.

På sitt lille vis, synes jeg dette er greit: de som sender meg slikt, vil ende opp med å abusemeldes. Folk som aktivt bidrar til spamspredning fortjener ikke internetttilgang.

Fornærm en webmaster, part II

2002-10-16 23:57

Tenkte jeg skulle ta en titt på Borlands produkter igjen, og så forsåvidt på at de har begynt å operere med fri programvare som en bonus. Helt til jeg skulle laste den ned.

Så jeg sendte en mail, igjen:

PHP på kommandolinjen

2002-10-15 19:48

Som en sånn "innimellom"-blogging: Fremfor å enten måtte leve med Javascript eller (Gud forby) alminnelige bat-filer, så funker PHP finfint fra kommandolinjen. Med bittelitt kreativitet, og den (noe eksprimentelle, dog) W32API-støtten som finnes i nye utgaver, så skal man kunne lage GUI-applikasjoner, uten bruk av PHP-Gtk.

Jeg kommer tilbake med mer info siden, og kanskje noen eksempelscript.

Bidrag

2002-10-11 17:16

Endelig fått ut fingeren, og reparert spacebaren på mitt elskede Tandberg TDV-5000. Absolutt et tastatur å være glad i. Hvis noen vet om disse fortsatt produseres, vil jeg gjerne vite hvor jeg får tak i et med Windows-tast.

Movable Type

2002-10-11 13:33

MT er nå oppgradert til 2.5. Noe av det greieste med den nye versjonen er at mt-search nå er integrert.

Bare som en påminnelse

2002-10-07 01:02

Dere kan, om dere ønsker, be om å få tilsendt en mail hver gang denne bloggen oppdateres. arve (hos) bersvendsen dot com er stedet å sende mailen med henvendelsen.

Fluid design med EM

2002-10-06 13:47

Jeg har fundert litt over hvorfor man på død og liv skal bruke piksler som som enhet for bilder. Hvorfor ikke em?

Jeg har laget en liten demostrasjon der jeg bruker em til å skalere bilder, og bruker samtidig em som enhet for å sette bredde på avsnitt. Kombinert med bredde gitt i em, og max-width, gir dette muligheten for et design som ser uniformt ut, uavhengig av hvilken størrelse brukeren har valgt. Det oppfører seg også pent dersom brukeren skulle velge å surfe med svært smale vinduer.

Titt gjerne på eksempelet, i for eksempel Mozilla, og eksperimenter selv.

Mer inspirasjon

2002-10-05 12:44

Jeg har muligens et litt delt syn på hva godt design er, og ikke. På ett vis ønsker jeg uniformitet, og på ett annet vis, synes jeg webdesign kan slutte å være så kjedelig.

I serien “Nettsteder som inspirerer Arve” har vi i dag kommet til Program E. En slags OS X som skisseblokk.

Ekstra stas er det dessuten at det er hjemmesiden for en AI.

Multilingual blogging

2002-10-02 10:52

Blæh. Jeg føler egentlig et behov for å ha bare én blogg, men på to språk.

Den idéelle måten er selvsagt å bruke en eller annen form for Content-Negotiation, og så servere bloggentries basert på språk. Slik at de som påstår de bare kan engelsk, får entries kun på engelsk. Og at de som påstår de kan norsk i en eller annen form, får både de norske og de engelske (jeg tar det visst for gitt at folk som leser bloggen min også kan engelsk).

Velvel - nå har jeg jo på en måte svinebundet meg til Movable Type her, all den tid jeg ikke har til hensikt å la lenker råtne helt uten videre. Løsningen er visst at jeg setter opp en ren engelskspråklig blogg.

Look, no hands

2002-10-01 20:50

Jeg har begynt et forsiktig arbeide med å gjøre om templates, og ikke minst gjøre om stilark på denne siten. Jeg har bestemt meg for én enkelt ting, og det er å bruke forsiktige dynamiske effekter ved hjelp av CSS.

Fornærm en webmaster

2002-10-01 12:37

Jeg tilhører fortsatt en av de som ikke liker å se notiser som denne, selv om denne altså var marginalt morsommere enn gjennomsnittet. Så jeg sender gjerne en mail, og vil i den anledningen få lov til å blåse liv i min egen private “Fornærm en webmaster“-kampanje, så jeg sendte likegodt dette til webmaster hos Q-Tec: