antibiomatika

Forrige: Oktober 2002Neste: Desember 2002

License to spam?

2002-11-29 12:29

Herregud, hva er det med programvareselskaper og registreringskåthet? I forbindelse med at jeg redesignet, følte jeg et behov for å ha Internet Explorer 5.0 på PCen, noe som ikke er så lett å få til etter at man har installert IE6. Så jeg løp i retning VMWare for å se om programvaren deres kunne gjøre jobben. På siten reklamerer de attpåtil for en 30-dagers evalueringsutgave av programvaren sin. Fint tenkte jeg, og klikket Download.

Nytt design

2002-11-28 09:03

CSS er sannelig moro. I forbindelse med at jeg også forbereder en engelskspråklig blogg, fikk jeg det for meg at de to bloggene skulle ha likt design, og jeg fant også ut at denne siten sårt trengte et redesign. Som tenkt, så gjort.

Bortsett fra at det visuelle forhåpentligvis er litt freshere enn tidligere, har jeg også utnyttet mulighetene som nye browsere gir. Hvis du ser i den øverste boksen på høyre side, vil du se en boks der det står "Finn din stil". Hvis du har Javascript aktivert, og klikker på en av de tre linkene i boksen i en passende browser, som Opera 7, Mozilla, eller Internet Explorer, vil du oppdage at siten gjennomgår et aldri så lite stilskifte, og du kan forhåpentligvis velge en stil som passer deg. Fornuftig lat som jeg er, har jeg lånt scriptet fra A List Apart, og også latt meg inspirere.

Forøvrig: jeg er klar over at det gjenstår litt småplukk å redigere i stilsettet, som f.eks. farger på linkene. Det kommer dog på plass i løpet av en dag eller to. Skulle det være noen issues med siten som gjør den uleselig i din browser, si gjerne fra. Bare ikke kom og gnål om Netscape 4.x - den gir jeg veldig blaffen i.

Opera 7 beta 1

2002-11-13 11:36

Opera har nå sluppet den første offentlige betaen av Opera 7. Jeg har testet den litt.

Til dere 185 andre

2002-11-09 23:42

Som et apropos til statistikkene her. Jeg registrerer at endel av søkemotortreffene er folk som søker på Bersvendsen. Skulle noen av dere 185 andre nordmenn som bærer Bersvendsen-navnet lese dette etter å ha funnet frem på den måten, har jeg en beskjed.

Dette domenet ble i sin tid ikke kjøpt inn for å være min private lekeplass - det ble kjøpt inn for å forhindre at kommersielle krefter kunne utnytte et navn som er så sjeldent i vårt lille land at ikke hvemsomhelst kan skifte navn til Bersvendsen og slippe unna med det.

Det betyr også at jeg ikke er spesielt gnien på å gi dere som føler dere har et legitimt krav på det en epost-adresse som ender på bersvendsen.com. Skulle dere påberope dere lyst og rett til det, sender dere meg en mail på navn @ bersvendsen . com. I første omgang er det nok bare mail jeg kan skaffe, men dersom noen er interessert i å ha sine egne blogger her også, er det en mulighet for det, dersom dere også bidrar med å bære de ekstra kostnadene det medfører dersom hostingutgiftene hos Webhuset blir høyere.

Statistikk og annet

2002-11-09 23:22

Jeg holder statistikken på denne siten låst, av flere årsaker. Først og fremst fordi jeg i utgangspunktet synes folks besøk til mine sider er deres privatsak. Dernest fordi jeg synes det er min privatsak. Jeg er dog i ferd med å revurdere det.