antibiomatika

Forrige: Desember 2002Neste: Februar 2003

Kongen er død, leve kongen!

2003-01-30 18:48

Jippi!. Etter 20 dager med likskjorte er liksom.net endelig oppe igjen. Denne dagen ble med ett mye bedre.

Monowheel!

2003-01-29 23:57

Rocket Roadster Monocycle

Jeg har ikke godt av å lese i ymse blogger, som Jamie Zawinskis. For første gang i mitt liv har jeg altså lyst på motorsykkel. Ikke en helt vanlig en, men en monosykkel.

American Road Shop har noen bilder av de vanvittige farkostene, og ellers har Douglas Self masse informasjon om fenomenet.

That's her in the corner

2003-01-29 23:25

Blogging skaper tydeligvis abstinenser. Nå har Kristiane fått seg egen blogg.

Konsulent

2003-01-28 12:50

Alle med litt mer enn normal peiling på hvordan datamaskiner fungerer, ender før eller siden opp med at noen spør om hjelp.

Joda, om familie, venner og bekjente ringer, og har helt konkrete spørsmål svarer jeg oftest. Jeg er ikke helt blottet for hjelpsomhet.

Men, vær så snill, ikke kom med «Om jeg kommer over til deg med maskinen ...» og forvent at jeg skal gjøre ting gratis. Gratis gjør jeg bare slike ting når det er den nærmeste familien som spør, og det forhindrer familietragedier, krig eller ting av tilsvarende alvorlighetsgrad.

Jeg installerer ikke Windows frivillig.

Metablogging

2003-01-28 01:47

Jeg har lenge voktet meg vel for å gjøre det jeg nå skal. Metablogge. Altså, blogge om blogging. Ikke bare det: Jeg har til hensikt å metablogge om metabloggerne. Altså blogge om de som blogger om blogging.

Liksom.net

2003-01-24 17:35

Noen av dere savner sikkert liksom.net, samt bloggene til Kristin og Are.

Disse bloggene er selvsagt ikke døde, de er bare under flytting til mer permanent hosting. Jeg vil selvsagt kunngjøre hva som skjer, når det skjer. Om noen skulle savne liksom-menneskenes skriverier, tillater jeg meg å minne på IRC. Kanalen er #liksom, og nettverket er IRCNet.

Bloggranking

2003-01-24 17:24

Hvorvidt dette er en rettferdig ranking eller ei, får noen andre vurdere. Men, jeg har tittet litt i referrerloggene så langt denne måneden, og blant de som kommer innom hit fra andre blogger, ser listen slik ut, i rangert rekkefølge:

Hemingway

2003-01-24 15:54

Jeg må tilstå: Jeg digger Ernest Hemingway. Mannen var jo ultratøff mannemann som løper på jakt, og gjør alt som testosteronbomber gjør. Jeg digger kanskje ikke at han valgte å avslutte sitt eget liv ved å blåse hodet av seg, men det passer da inn i mønsteret for resten av livet hans.

Det jeg digger er den tilsynelatende åpenbare konflikten mellom livet han levde, og bøkene, som ofte er storslåtte, vakre kjærlighetshistorier. Den tilsynelatende konflikten. For uansett hva jeg leser av ham, er det alltid klart i løpet av maksimalt et kapittel at det alltid ligger noe udefinert trist og lurer under overflaten, noe tragisk. Og det blir ikke mindre vakkert av den grunn.

Da er det sånn at tilogmed jeg kan tilgi dårlige og klønete oversettelser, som den Peter Magnus-oversatte "Edens Have", som åpner med og/å-feil i første kapittel, på første side.

Enda mer tilfeldig linking

2003-01-22 01:07

Googlefight. Det skulle ikke være nødvendig å si stort mer.

<Linkage type="random" />

2003-01-21 11:57

Innimellom samler det seg gjerne opp litt linker man vil dele med omverdenen.

Tidenes idioti?

2003-01-21 00:01

Musemtour.com - et firma som blant annet selger pedagogisk leketøy, er utsatt for noe som vel må være det frekkeste og mest idiotiske søksmålet noensinne.

Altså: Å angivelig ha patent på en persistent navigasjonsstolpe i et/flere dokument. Herregud. Når skal amerikanerne få huet ut av ræva og skjønne at de har klodens mest idiotiske patentsystem, og at advokatene i det landet burde vært klynget opp og brent?

Digitalghettoen

2003-01-20 15:36

Jeg meldte for en stund siden at det var forandringer i vente. Forandringene blir omtrent som følger

Statistikker

2003-01-19 21:07

Joda. TheCounter.com får det virkelig til.

De publiserer en rekke statistikker for å måle hvem vi nettbrukere er, sånn rent teknologisk. En av disse statistikkene er over hvilke operativsystem vi bruker.

Den etiske moralvelgeren

2003-01-18 11:19

Eller Hvilken filosof er du?. For meg endte det slik:

  1. Spinoza
  2. Aquinas
  3. Aristoteles

Syk

2003-01-16 21:32

Det verste med å våkne opp det er når jeg er syk.
Magen min er fæl og dum og skallen min er myk.
Og røde hunder, meslinger og alt som ille er - mhm.
Det herjer rundt i kroppen min som råtne tyttebær - mhm.

Så kjedelig å ligge her og ikke være frisk.
Ikke er det godt med mat og slettes ikke fisk.
Ikke kan jeg lese, for det har jeg ikke lært - mhm.
Og hvis jeg nå vil synge blir det bare tull og fælt - mhm.

Da må jeg
holde sengen hele dagen.
Får bare
havresuppe ned i magen.
Den er sleip og glatt,
men det er for at
da blir jeg mye raskere frisk igjen.
Sier Ludvigsen.

Det verste er når jeg blir frisk for da må jeg stå opp.
Når endelig det begynner å bli artig er det stopp.
Har du prøvd å snyte nesen mens du synger ompa - hm?
Har du prøvd å plukke dyna opp fra gulvet med rompa - hm?

Nei, jeg vil 
holde sengen hele dagen.
Få bare
havresuppe ned i magen.
Den er sleip og glatt,
men det er for at
da blir jeg mye raskere frisk igjen.
Sier Ludvigsen.

(Dolmen og Lorentzen)

Kollektivgnålere

2003-01-13 14:24

Jeg benytter meg både titt og ofte av kollektive transportmidler. Både fordi jeg synes det er en samfunnsøkomisk ansvarlig greie, og fordi det er personlig økonomisk greit å slippe å eie bil når man faktisk ikke trenger en.

Kjente bloggetryner

2003-01-12 01:58

Etter å ha våset en hel ettermiddag over MSN med Anja (som fortsatt bør jobbe med andre ting enn kundeservice, som f.eks. design), og forsøkt å finne kjente bloggetryner, gravde jeg meg litt lenger ned i materien. Og tro det eller ei, det finnes faktisk kjente fjes som blogger, på den ene eller andre måten. Her er de jeg fant, i tilfeldig valgt rekkefølge.

Mine tanker om spam

2003-01-11 16:25

Dette skrives i ren frustrasjon og i mangel av noe å knuse.

Frustrasjon over en eller annen spammende jævel som, frekt nok forsøker å bruke konstruerte epostadresser med mitt domene som avsenderadresser.

Om å ligne på kjendiser

2003-01-11 00:32

Jeg har selvsagt lest bloggene til Kristin og Lill Kristin, og deres søken etter hvilke kjendiser de ligner på

IBM og usability

2003-01-07 19:26

Som et tips til alle og enhver. IBM har en haug med artikler om usability.

Jeg merket meg spesielt denne: Seven tricks that Web users don't know. Vel verdt å lese, selv om man tror man er usabilityverdensmester.

PNG i Internet Explorer

2003-01-07 11:51

Jeg har tidligere klaget over IEs manglende PNG-støtte.

Vel, det viser seg at jeg langt fra er den eneste. I min ukentlige leserunde, kom jeg over en underskriftskampanje for skikkelig PNG-støtte i Internet Explorer. Signér, og håp på det beste.

Forandringer

2003-01-06 10:04

Jeg har foretatt et slags valg. Valget består helt enkelt i at jeg ikke lenger vil skrive webrelaterte artikler på norsk. Ikke først og fremst fordi jeg ikke vil, men fordi jeg vil stå litt friere til å også skrive om andre temaer, som kanskje ikke passer så godt inn under liksom-paraplyen.

Om noen eventuelt skulle savne det, så nei - jeg kommer fortsatt til å skrive om webting - men på en ny site. Vent og se.