antibiomatika

Forrige: April 2003Neste: Juni 2003

Kraftig oppdatert

2003-05-30 20:41

Jeg har gitt hjelpefiler og kontaktinformasjon en kraftig oppussing, og jeg forsøker å etablere en grunnlinje for hva jeg forventer av deg som kommenterer her i bloggen, og for deg som ønsker å kontakte meg.

Oppdateringen av disse filene kommer delvis som en reaksjon på enkelte negative reaksjoner jeg vet Anja har fått på at hun har skrevet hva hun forventer av dem som ønsker å kommentere i bloggen hennes. Jeg forventer altså mye av det samme.

Du må gjerne fortelle meg om hva du mener om mine nye “husregler” – men prøv å holde deg til dem.

I skoddeheimen

2003-05-30 12:33

Kristin-lita har, etter lengre tids bloggepause, kommet tilbake til bloggeverdenen igjen. Med eget domene og greier.

Om du aldri har lest Kristin før, begynn med det. Jeg har tidligere lest skriveriene hennes religiøst, og har tenkt til å fortsette med det.

Norsk bibel (1938)

2003-05-29 15:36

«Endå um eg skulde ganga i daugeskuggens dal, so ottast eg ikkje for noko vondt; for du er med meg, din kjepp og din stav dei trøystar meg.»

Salmenes bok, 23:4. Norsk bibel 1938.

Den tilsvarende passasjen i den mer tidsriktige bokmålsbibelen fra Det Norske Bibelselskap lyder slik:

«Selv om jeg går i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for noe vondt. For du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg.»

Salmenes bok, 23:4, Det Norske Bibelselskap.

Begge passsasjene sier det samme, men jeg synes rett og slett den gamle nynorskutgaven er så uendelig mye vakrere, selv som bokmålsbruker.

Å søke med Opera

2003-05-27 17:56

Opera 7 er blitt en ufattelig praktisk browser. En av de tingene jeg alltid har likt med den, er at jeg har tilgang på lassevis av søkemotorer rett fra adresselinjen.

Jeg kjeder meg

2003-05-27 15:48

Siden jeg ikke er glad i å svare på andres tester, og å lime opp resultatet av disse i min egen blogg, så har jeg likegodt laget en test selv.

Testen omhandler den utgamle publiseringskunsten MovableType-Do, eller til daglig, MT-Do. Hvordan jeg selv scorer? Se her.

Google ser deg!

2003-05-27 01:45

Hvis du ikke kan stå for det siden. Norsk presse har helt øyensynlig snytt oss for store overskrifter under Idol-perioden, eller så er BAs redaksjon befolket av sjornalister, og ikke journalister.

I alle fall: Googles cache kan, i motsetning til BAs webside melde at Espen Grjotheim var naken under idolfinalen. Nå kan det selvsagt hende at jeg følger dårlig med og at dette er kjent, men en liten googling tyder på at det bare er BA som har fått med seg denne «nyheten». Bruker man litt tid på BAs nettsider finner man selvsagt selvsagt ingen spor av hva Googlecachen tilbyr. Konklusjonen er uansett: Google ser deg. Før du aner.

Mobilblogging

2003-05-26 14:53

Normalt sett synes jeg blogging fra mobiltelefon er en smule tøysete, først og fremst fordi det man har å si som oftest kan vente til man kommer hjem.

Men, da jeg så at Eirik Newth har lagt ut en kort forklaring på hvordan han blogger fra en PDA med en oppegående nettleser, måtte jeg ta utfordringen:

Det er nok fortsatt slik at mange av dem som ønsker å blogge på en litt mer umiddelbar måte ikke har en PDA, og jeg har derfor laget en liten forklaring på hvordan man kan blogge med Movable Type fra alle mobiltelefoner som støtter WAP/WML1.1.

The Register

2003-05-25 23:37

Wow. Jeg er visst nevnt i The Register. Og jeg som var misunnelig på Ine for at hun var på trykk i New York Times.

Et innblikk

2003-05-22 11:06

Altså, jeg er ikke ekshibisjonist, men om du av en eller annen årsak skulle ha lyst til å vite hvilke websider jeg besøker og bokmerker, så kan du det. I «Nylig besøkt» finner du de siste 30 bokmerkene jeg har lagt til (dvs. på det skrivende tidspunkt er det ikke 30 – men det retter seg nok fort).

Hvis du bruker Movable Type, eller en annen bloggemotor som spiser kategoritrackbacks, kan du også legge dette til. Den andre bloggen min har mer informasjon.

Oppdatering: Hvis du, som meg, bruker en aggregator, finnes også de 50 siste bokmerkene som RSS 2.0-feed

Ferdigdesignet

2003-05-20 18:00

Lill Kristin skrev i den engelske bloggen sin noe om design – eller snarere hvorfor forholdsvis få bør ta det ordet i sin munn når de snakker om endringer de har gjort i sine egne websider.

Oppussing

2003-05-19 03:40

Dere ser selv hva som foregår; nytt utseende. Ikke alle ting er på plass riktig enda, foreløpig er det bare forsiden som er endret, og jeg vil endre fortløpende i stilsett og slikt.

Verre eller bedre enn den forrige looken?

(Og nå kommer masse usammenhengende babbel for å sjekke om tekststiler til slutt blir som de skal – jeg tror stikkordet er «Live»)

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

Braindump, bokmerker

2003-05-15 21:59

Altså, en blogg er så mangt. En av tingene er å fungere som backuphjerne, der jeg kan lagre ting for ettertiden. Dette blir derfor en slags samleposting med ting jeg har vært innom, eller drevet med i det siste.

Tolk

2003-05-11 16:35

Innimellom leser jeg Slashdot – ikke for de oftest hjernedøde kommentarene, men fordi jeg nok må innse at jeg er en geek.

Via Slashdot fant jeg denne artikkelen hos CNN om en ledig jobb som Klingon-tolk hos sosialtjenesten i Multnomah County, Oregon.

Og om noen skulle lure, der er sosialtjenestens avdeling for mental helse det dreier seg om.

Oppdatering: Denne nyheten var, dessveere, falsk

«Hvordan går det?»

2003-05-08 23:14

Et enkelt spørsmål. Som oftest gir også folk et enkelt svar. «Jotakk, bare bra» sier vi, og ferdig med det. Men er det egentlig sant? Svarer vi bare for å slippe ytterligere spørsmål, eller svarer vi fordi vi har det bra. Da jeg stilte spørsmålet til noen som en alminnelig høflighetsfrase for en liten stund siden ble jeg helt satt ut. «Nei, akkurat nå går det ikke så bra» – etterfulgt av nyheter som ikke var så gode.

Tøft sagt, og tøft gjort. Det skal store mennesker til for å innrømme at alt ikke er greit hele tiden.

Surrealistisk matvås

2003-05-06 23:41

I dag forsøkte jeg etter beste evne å følge med på TVNorge-programmet «Kokken Bob», eller «The Surreal Gourmet» som programmet egentlig heter. Herregud. Det ene gourmetgenet jeg har led.

Ni skiver

2003-05-02 12:46

I et håp om at jeg skal bevise hvor normalt unormal musikksmaken min er: her er ni av mine platefavoritter gjennom alle tider – dog ikke i noen prioritert rekkefølge:

Trafikkhoring

2003-05-01 17:00

Joda. Så har jeg også gjort det. Altså, registrert meg på Nettdagbok.