antibiomatika

Forrige: Mai 2003Neste: Juli 2003

Ett år

2003-06-27 11:30

Hm. I dag er det ett år siden jeg første gang postet i denne bloggen. Jeg skulle gjerne vist hvordan den så ut den gangen, men det ser ikke ut som The Wayback Machine har arkivert denne siden etter at den ble en blogg.

Husmorskolen

2003-06-19 14:35

Hvis du lurer på hva som har hendt med med Husmorskolen, så sier Anja noe lurt om dette.

Oppdatering: Anja sier enda mer lurt. Husmorskolen lever igjen. Har du tidligere hatt konto, løp og registrer deg på nytt. Hadde du ikke konto fra før, gjør det allikevel.

Fjær

2003-06-17 23:34

Jeg leter etter fjærene i asken, men finner dem ikke.

Virtuell aksjespekulasjon

2003-06-10 17:40

Som noen ser, ligger det for øyeblikket en link til Blogshares nederst på denne siden. Jeg har altså både registrert meg og begynt å spille for å få noen ikke-eksisterende penger.

Mest for å se om jeg kan forstå noen av de mekanismene som driver våre mer alminnelige børser. Ikke fordi jeg nødvendigvis liker disse mekanismene, eller konsekvensen av disse mekanismene – men fordi jeg prøver å forstå dem uten noen reell risiko.

Oppdatering: Er det noen som spiller som vet om man er pliktig til å beholde linken til Blogshares etter at kravet man har gjort på bloggen er ratifisert?

Flinke Piker

2003-06-10 12:23

Jeg har brukt denne pinsen til å være sherpa for familiemedlemmer, og kommer tilbake og oppdager at Maria har skiftet over til MT, og “flyttet inn” hos Kristin i Skoddeheimen, hvor Kristin sakte men sikkert flytter inn familie og venner

Blakk?

2003-06-06 22:24

Gammel, gul tier.
Mer gammel, gul tier.

Hadde noen satt denne inn i banken for meg i 1973, året da denne seddelen er trykt og jeg er født, hadde den kontoen inneholdt … 45 kr.

Jeg tillater meg å være mer fornøyd med å få gjensyn med et betalingsmiddel som allerede var gått ut på dato da jeg endelig ble stor nok til å gå i butikken for å handle mitt eget smågodt.

Så barn (dere som er født på åttitallet): Når noen tvinger norsk musikkhistorie på dere og spiller de Lillos’ «Da tieren var gul», så snakker de om papirtiere, og ikke myntmonstrøsiteter.

Trackback-fiksing

2003-06-05 14:54

Folk har jo nevnt dette for meg før: at ikke trackbackene blir synlig i et entry med en gang de gjøres. Sean Wilsons modifikasjon burde nå ha løst dette problemet

Merk at patch-filene som tilbys på hans nettsted gjelder for MT 2.63 - hvis man vil endre dette for MT 2.64, må det gjøres for hånd - det tar litt tid, og krever litt innsats, men er forhåpentligvis verdt det. Aldri mer etterslepende trackbacks.

Bye-bye Winamp

2003-06-05 12:27

Dette er strengt tatt helt urelatert til at Justin Frankel tenker å forlate Nullsoft, men jeg kan nå melde at jeg har skiftet ut Winamp som medieavspiller. Jeg liker ikke skins, og jeg liker ikke UIer med uleselige mikrofonter.

Så da jeg fant Foobar2000 og fikk den til å virke som jeg ville etter litt krangling til å begynne med, var jeg fornøyd. En medieavspiller for Windows som faktisk ser ut som et Windowsprogram, og spiller alle de lydformatene jeg måtte finne på å gi den.

Versjonsnummeret har foreløpig ikke nådd 1.0, så ikke forvent at programmet er helt bugfritt, eller at dette er et program som passer for alle.

Åpenhet i bloggesfæren

2003-06-03 20:15

Da jeg begynte å skrive denne bloggen for snart et år siden, trodde jeg at jeg selv, og noen få venner ville bli de primære leserne, og jeg hadde kanskje regnet med 10–15 besøk om dagen.

Slik er det altså ikke lenger: Jeg har, for denne bloggen rundt 200 unike besøkende, og mellom 500 og 1000 sidevisninger daglig, og jeg har på ingen måte noen forventning om at alle om leser bloggen min, kjenner meg (Den andre bloggen min har besøkstall som er 20–30% høyere enn dette igjen, men den er på en måte unntatt siden den skal handle om tekniske ting).

Men, det er både en digresjon, og en begrunnelse for det egentlige spørsmålet mitt: Hvor åpen kan, og ikke minst bør man være i en blogg?

Navigasjonsstripen i Opera

2003-06-02 11:59

Med navigasjonsstripen i Opera kan man navigere raskere i websider

Det er mange grunner til at jeg både bruker, og skamløst promoterer Opera til andre brukere. En av årsakene er at Opera gjør det lettere å navigere på mange websider.

Hvordan ødelegge dagen

2003-06-01 21:46

Det er normalt ingen tekniske ting, duppeditter og IT-relaterte ting som fullstendig er i stand til å ødelegge dagen min. Dog forutsatt følgende:

  1. Glemmer at det finnes noe som heter Perl.
  2. At man ikke faktisk er nødt til å programmere i språket.

Dø, Larry Wall, dø!