antibiomatika

Kommentar-RSS

2003-10-25 17:38

Siden Kristin ytret at hun aldri får lest bloggekommentarer etter at hun begynte med aggregator, lot jeg meg overtale til å lage en quick’n’dirty kommentar-RSS.

Siden jeg brukte omtrentelig 3 minutter og 54 sekunder på å skrive malen, garanterer jeg ikke for at den er altfor korrekt – men her er den altså, min RSS 2.0-kommentarfeed med de tjue siste kommentarene gjort til innlegg i denne bloggen.

Den spesielt interesserte kan laste ned malen. For å kunne bruke denne må du ha installert en plugin jeg har skrevet, kalt MTSwitch.

Oppdatering: Tre minutter og femtifire sekunder viste seg å ikke være nok. Jeg har rettet opp en bug i malen som gjorde at alle kommentarene fikk samme dato som selve bloggepostingen. Hvis du har lastet ned malen og brukt den ukritisk, anbefaler jeg deg å gjøre akkurat det en gang til. Takk til Kristin-lita for ivrig bugrapportering.

Oppdatering 2: Tre minutter og nye femtifire sekunder var heller ikke nok. Jeg rettet malen, men lastet den aldri opp. skal det dog være i orden (håper jeg, men jeg er på aldri-si-aldri-stadiet i kveld)

Kommentarer

Kommentar fra Lasse 2003-10-26 15:27

Det ser ikke ut som om linkene fungerer - linken som skulle sendt meg til saken, sender meg bare rett til førstesiden din. Ellers takk skal du ha og velkommen etter, kommentarRSSer er gode greier.

Kommentar #1364

Kommentar fra Arve 2003-10-26 21:39

Da er jeg tilbøyelig til å si at det er noe pussig med aggregatoren du bruker.

Et item i kommentarfeeden opererer med elementet <guid> for å peke til permalinken for selve kommentaren, og alternativt et <link>-element for å peke til en URL til den som kommenterer.

Eksempelvis ser den aktuelle delen av din kommentar slik ut:

<link>http://www.lassedahl.com/</link>
<guid isPermalink="1">http://www.bersvendsen.com/arkiv/177.html#317</guid>

Nå skal det legges til at aggregatoren jeg selv bruker, tilsynelatende har problemer den og, så det kan hende jeg endrer på dette etterhvert…

Kommentar #1365

Kommentar fra Lasse 2003-10-26 22:43

Selvfølgelig, det er linken i link-taggen Feedreaderen min linker til. Det var bare tilfeldigvis din side på de to som jeg prøvde. Når jeg nå testet med min kommentar over, kom jeg til min side.

Men jeg kan ikke se at dette er feil oppførsel fra Feedreader? «link» skal jo være «The URL of the item» - og jeg kan ikke se at det skal være hjemmesiden min? Abilon tolker det forøvrig på samme måte som Feedreader.

Kommentar #1366

Kommentar fra Arve 2003-10-26 22:52

Etter en annengangs, kjapp gjennomlesing av spesifikasjonen gir jeg deg helt rett, og har således rettet opp feeden og templaten.

Det betyr også at man ikke lenger trenger MTSwitch for å kunne bruke denne templaten: den virker således også på en rett-ut-av-boksen MT-installasjon.

Kommentar #1367

Kommentar fra Asbjørn Ulsberg 2003-10-31 11:58

Flotters, Arve. Jeg er en ivrig abonnent av alle RSS-tilførslene dine.

Kommentar #1373

Kommentar fra morten 2003-11-11 12:25

MT spytter feil, templaten din har en for mye. Jeg gjetter på det er snakk om den før , eller?

Kommentar #1382

Kommentar fra morten 2003-11-11 12:30

Oj, her forsvant det noen tagger, gitt, det burde jeg ha oppdaget i forbifarten, på tide å få i seg lunsj tror jeg.

Det er en <MTMCommentEntry> for mye, jeg fjernet den før <item> og det ser ut til å fungere, dog er ikke jeg kjent med RSS-specen så jeg er nok ikke mest kvalifisert til å sjekke slikt.

Kommentar #1383

Det er ikke åpent for å legge til flere kommentarer.