antibiomatika

Forrige: Desember 2003Neste: Februar 2004

Nikken med svin på skogen

2004-01-27 15:15

Jarle mottok i dag det som på legalesisk kalles for et Cease & Decist Han har også skrevet en kortfattet norsk versjon av Nikken-bølle-saken. Han blir bedt om å fjerne en kritisk artikkel han har skrevet om Nikken - et firma som driver med pyramidenettverksmarkedsføring. Den angivelige forbrytelsen er brudd på opphavsrett, uten at jeg klarer å finne et eneste ord som er brudd på noen slik lov.

De som er offer for Nikken tyder forøvrig på at vi som mennesker inntil det absolutt siste nekter å godta at vi har blitt rundlurt.

Morten Wang har angivelig også mottatt et slikt brev, for sin serie med artikler der han er kritisk til Nikken.

Gutter: Be disse folka om å ryke og reise!

Søkbart bokmerkearkiv

2004-01-24 08:11

Jeg har lagt til en egen arkivside for bokmerkene.

Hvis du bruker en standardkonform og moderne browser, som Opera eller Mozilla og samtidig har Javascript påslått dukker det opp en egen filterboks, som lar deg søke i sanntid i bokmerkene. Denne søkeboksen aksepterer også RegExp, for den som kan slike.

IRC: Supermenn og svarte hingster

2004-01-04 20:40

Jeg kommer aldri så langt at jeg får postet statistikkvåset mitt for 2003. Forrige gang var det denne bergenseren med stemmen. Denne gangen: Arve prøver IRC, nærmere bestemt irc.lek.no. Enda litt nærmere bestemt, Arve prøver irc.lek.no med nicket «xwoman» og besøker kanalen #lek.

Til informasjon: Jeg åpnet kanalen, og holdt helt kjeft. Til skjermen min etter kun kort tid var full av private meldinger jeg begynte å svare forholdsvis uhøflig på. (Denne gangen får eventuelle blinde og synshemmede lesere ha meg unnskyldt, men søkeordsstatistikkene mine er allerede forurenset av menn som tenker med det andre hodet).

Kvinner: Dere har absolutt all min sympati om det er dette dere opplever hver gang dere beveger dere ut på nettet og tilkjennegir at dere er kvinner.

Kurt Nilsen

2004-01-01 19:04

Note to English-speaking visitors: This is simply a resource page with early media reactions to Kurt Nilsens victory in World Idol. This is not a Kurt Nilsen fan page, and this is probably the only posting here you will see about Kurt Nilsen.

If you want to discuss Kurt Nilsen, visiting the World Idol Forum on Fans Of Reality TV is probably a better idea if you want updated World Idol info and discussion.

Then, I notice that many (most, actually) of the visitors coming here via Google or other search engines come here searching for Kurt Nilson. This is a misspelling. The correct spelling is Kurt Nilsen.

På dette tidspunktet hadde jeg egentlig tenkt å poste statistikker for 2003. Men, etter å ha sett World Idol, sier jeg som Arne:

Jeg bare måper!

Gratulerer, Kurt!

Jeg legger, etterhvert som jeg ser det dukker opp, inn verdens reaksjoner på dette. Australske Daily Telegraph er først ute:

But Sebastian’s rhythm and blues version of the Louis Armstrong ballad What a Wonderful World was not enough to secure the title over Nilsen.

Fin vinkling på den lokale helten, der det kan virke som om det var jevnt mellom dem. Guy endte på syvende plass.

Metafilter har også sitt å si

Kurt Nilsen wins World Idol. Gap-toothed and described by judges as “with the looks of a hobbit,” the Norwegian plumber with the voice of an angel proves that there’s hope for all of us to become popstars. True talent triumphs!

Fans of Reality TV heter et forum der du kan følge reaksjonene til den jevne utlending (og sikkert også den litt mer ujevne nordmann).

ITV nevner også dette. Noe som forsåvidt bare skulle mangle, ettersom det så vidt jeg vet er de som eier Idol-konseptet.

En ting har jeg lært om australske medier. De er, i likhet med det vi ofte ser her hjemme, glad i å fremstille sine egne landsmenn i best mulig lys, uansett resultat. Denne gangen er det Undercover Music News:

Kurt Nilson from Norway has been crowned World Idol in London, beating Australia’s Guy Sebastian and favourite from the USA Kelly Clarkson.

Guy Sebastian kom fortsatt på syvende plass.

Canadiske Toronto Star er noe mindre sentrerte på sin egen deltaker.

“Kurt’s a really good friend now and I’m extremely happy for him, he deserved it 100 per cent,” said Malcolm, 24, whose single ‘Something More’ went to No. 1 on the Top 40 charts in Canada before the release two weeks ago of his first album Home.

Australia er et land vi ikke kommer helt unna. Jeg er forholdsvis imponert over måten de makter å skjule det faktum det faktum at deres egen kar drev musikalsk voldtekt, og ble straffet for det. Denne gangen er det australske ABC News Online

Norwegian male singer Kurt Nilsen has won the World Pop Idol television talent show, beating 10 competitors for the title including Australia’s Guy Sebastian.

Kanskje et land som ikke har deltakere klarer å si noe mer vettugt? Jeg nøyer meg med overskriften fra Singapore-baserte Channelnewsasia.com:

Norwegian plumber-turned-singer crowned world ‘Pop Idol’