antibiomatika

Forrige: September 2004Neste: November 2004

Mobile tastaturtips

2004-10-28 16:01

Det er en hel del ting som ikke står i brukermanualene til Sony Ericsson, blant annet nyttige og unyttige tastatursnarveier. Her er de jeg har funnet så langt for T630.

Latmannsblogging

2004-10-27 15:49

Som noen muligens har oppfattet, etter å ha lest linkbloggen min, har jeg tatt steget ut av mobilsteinalderen, kvittet meg med min trauste, og tidvis trofaste Ericsson T65, og gått til anskaffelse av ny vare, nærmere bestemt en melkehvit, og riktig så fin Sony Ericsson T630.

Siden telefonen også har kamera, var det forsåvidt i planen min å bedrive litt fotoblogging, og det er her “Latmannsblogging” kommer inn i bildet. Jeg har, etter litt research funnet ut at det ikke lar seg gjøre å poste telefonens bilder fra en J2ME-applikasjon. Det er her spørsmålet mitt dukker opp: Finnes det et fungerende e-post-til-blogg-grensesnitt for Movable Type 2.6x, fortrinnsvis som kan kjøres uten å måtte fikle direkte med mailserveren?

Til info: Ja, jeg er klar over at det finnes en haug med eksterne bloggetjenester, men jeg er altså primært ute etter en måte å løse dette på som kan fullintegreres med denne bloggen.

Korporasjonsgrådighet er ikke helt greit for morgendagens ledere

2004-10-25 17:05

Aftenposten postet i går resultatene fra en undersøkelse om piratkopiering. Essensen i artikkelen er: 55% av de spurte har brukt ulovlig kopiert programvare, og 59% av de spurte synes det er akseptabelt å bruke slik programvare, mens 46% tror de kommer til å bruke slik programvare i fremtiden.

Aftenpostens vinkling på dette er noe pussig, alternativt journalistisk syltynn og pressemeldingsaktig. La meg utdype:

Farvel, ITavisen

2004-10-25 02:07

Nå har aldri ITavisen vært blant mine favorittnettsteder, men de har fått leve i en av de utallige RSS-feedene jeg abonnerer på. I dag oppdaget jeg de har redesignet, etter at Kyrre postet om den permanente reklamen ITavisen tvinger på brukerne.

Jeg er lamslått. Hvis ITavisen har betalt noen for denne omleggingen bør de sporenstreks kreve pengene tilbake, samt et grådig beløp for tort, svie og offentlig ydmykelse. La meg forklare hvorfor.

Ting jeg lurer på uten at jeg egentlig vil vite svaret

2004-10-23 09:20

Dette blir muligens en serie i mange deler. Det første spørsmålet kommer her:

Hva slags pervers fetisj har vedkommede som har funnet ut at det er en god idé å bruke Elisabeth Grannemanns “Omatt og omatt” [1] i en reklame for makrell i tomat, og da spesielt tekstlinjen som lyder “Omatt og omatt sku’ elskoven praktiseres”. Hva er det egentlig folk vil gjøre med en kald tube blodlignende guffe?

[1] Jeg innbilte meg at det var May-Britt Andersen som sto bak denne, helt til Orakelet hos erfaring.com ga meg det rette svaret

"Klikk her" er dårlig lenketekst

2004-10-11 15:51

Det bør egentlig være det enkleste av alt: Å forfatte lenketekst på veven. Allikevel syndes det mye, og det forfattes meningsløs lenketekst. “Klikk her” er muligens den verste av dem, og den vanligste. Google har omtrent 761.000 treff for frasen ‘Klikk Her’. Oppdatering: Håkon Styri påpeker at, dersom vi søker etter frasen ‘Klikk her’ i lenketekst så synker antallet noe. Håkon får 755.000 resultater, jeg får 720.000.