antibiomatika

Latmannsblogging

2004-10-27 15:49

Som noen muligens har oppfattet, etter å ha lest linkbloggen min, har jeg tatt steget ut av mobilsteinalderen, kvittet meg med min trauste, og tidvis trofaste Ericsson T65, og gått til anskaffelse av ny vare, nærmere bestemt en melkehvit, og riktig så fin Sony Ericsson T630.

Siden telefonen også har kamera, var det forsåvidt i planen min å bedrive litt fotoblogging, og det er her “Latmannsblogging” kommer inn i bildet. Jeg har, etter litt research funnet ut at det ikke lar seg gjøre å poste telefonens bilder fra en J2ME-applikasjon. Det er her spørsmålet mitt dukker opp: Finnes det et fungerende e-post-til-blogg-grensesnitt for Movable Type 2.6x, fortrinnsvis som kan kjøres uten å måtte fikle direkte med mailserveren?

Til info: Ja, jeg er klar over at det finnes en haug med eksterne bloggetjenester, men jeg er altså primært ute etter en måte å løse dette på som kan fullintegreres med denne bloggen.

Kommentarer

Kommentar fra Håkon Styri 2004-10-27 17:09

Tja, det er da noen som sysler med slikt
http://j2me-software.com/repository/application.jsp?selectedDevice=133&id=137

http://www.kablog.org/

(Det virker som det er et større utvalg av slik programvare for symbian-telefoner)

Kommentar #1545

Kommentar fra Asbjørn Ulsberg 2004-10-27 20:28

Simsi er en moblogg en kollega av meg er fornøyd med. Han poster til bloggen via e-post fra mobilen, men sier at det i nyere versjoner skal være mulig å poste også ved hjelp av MMS. Hvordan det hele fungerer har jeg absolutt ingen anelse om, men det kan jo være verdt en kikk.

Kommentar #1546

Kommentar fra Arve 2004-10-27 21:21

La meg utdype litt: Grunnen til at jeg spør etter epostbasert verktøy, er fordi T630s J2ME-implementasjon (eller, snarere MMAPI-implementasjon) ikke gir meg tilgang på bildene fra telefonen. Å poste tekst fra disse går dog fint.

Det spørs om jeg ikke må finne opp en tyggegummi-og-teip-løsning for dette, som gjør at jeg kan bruke MIDLog etter at jeg på et vis har mailet filene til serveren.

Kommentar #1547

Kommentar fra Asbjørn Ulsberg 2004-10-27 21:50

Jeg har som sagt ikke anelse om hvordan Simsi er bygget opp, men det virker som om du skal bli fornøyd med dét du får av den, hvis du bare smører sammen noe lim mellom Simsi og Movable Type.

Kommentar #1548

Kommentar fra Håkon Styri 2004-10-28 10:59

Akk, jeg leste spørsmålet ditt for fort. Nye og forhåpentligvis nyttige URLer følger
http://www.rayners.org/2003/03/mtemail.php
http://www.gweep.net/~aron/mail2entry/

Kommentar #1549

Det er ikke åpent for å legge til flere kommentarer.