antibiomatika

Notat til programvareutviklere

2004-11-17 01:38

I programvaresammenheng er det lite som irriterer meg mer enn:

Og nei, det er ikke bare den ene applikasjonen jeg anser for å være søppel.

Kommentarer

Kommentar fra Ole Kristian Bangås 2004-11-17 18:32

Windows Media Player 10 oppfører seg helt som forventet. Under installasjon (her: oppgradering fra versjon 9) får man spørsmål om hvilke filendelser programmet skal assosieres med. Jeg velger da bort blant annet mp3. MP3 filer spilles fremdeles som standard av i foobar2000 hos meg.

Hva gjelder utseende synes jeg det nye utseende er ganske greit, men i likhet med Arve liker jeg best det “Rene”, derfor valgte jeg det skin som heter Classic. Det er forøvrig fremgangsmåten for å få Windows Media Player 9 til å se ut som en hvilken som helst Windowsapplikasjon også.

Jeg tror Arves frustrasjon her grunner i et par litt for raske klikk, og utålmodighet med tanke på konfigurasjon av programmet, og ikke programmet som sådan.

Kommentar #1560

Kommentar fra Arve 2004-11-17 18:45

Mnja: problemet mitt var snarere at jeg ikke engang hadde brukt WMP10 før den bestemte seg for å åpne filmklippene mine, og jeg kunne knapt nok huske å ha lastet ned og installert den.

Og når jeg sier “ikke kan”, så er det rett og slett et uttrykk for en evig frustrasjon over at “k3wle” utviklere på død og liv skal lage applikasjoner som ikke ser ut som om de hører hjemme i operativsystemet de er laget for. Det var enten Quicktime eller Winamp som startet trenden, og siden har styggedommen spredd seg med altfor stor fart.

Kommentar #1561

Kommentar fra Asbjørn Ulsberg 2004-11-17 23:32

Jeg skulle gjerne brukt Classic-skinet i WMP selv, men der finner jeg av en eller annen grunn ingen spilleliste. Poenget mitt med å bruke classic er ikke at applikasjonen skal se nøyaktig ut som WMP 6.4 (noe Microsoft ser ut til å tro), men at applikasjonen skal se ut som om den kjører i Windows og ikke skal henges på et juletre.

Kommentar #1562

Kommentar fra Martin 2004-11-19 13:45

Gjør det enkelt: I Windows, velg “Start —> Run —> mplayer2” og trykk “Enter”. ;-)

Kommentar #1565

Kommentar fra Arve 2004-11-19 14:00

Martin: Fint i teorien, i praksis mangler den mye av det OpenSource-fetteren Media Player Classic har - som for eksempel en fungerende spilleliste.

Kommentar #1566

Det er ikke åpent for å legge til flere kommentarer.