antibiomatika

Spammerstraffing, leksjon 1

2004-12-30 01:16

En Ståle A. Volden, for fremtiden kjent som den første norske kommentarspammer har forsøplet opptil flere norske blogger.

Denne kommentarspammeren annonserer for en “tjeneste” som han har valgt å kalle bloggtoppen.com - som etter litt inspeksjon ser ut til å være en toppliste basert på topplisteprogramvare man ellers finner innenfor pornobransjen. (Jeg kunne her selvsagt valgt å skrive noe om hvor fundamentalt misforstått en slik tjeneste er i forhold til blogger som sosiale nettverk, men jeg skal la være å helle blåsyre i såret)

Jeg oppdaget denne ganske tidlig, og ville gjerne finne ut hvilket fjols som forsøker å ødelegge norske blogger med spamsølet sitt, og til min store overraskelse var ikke bloggtoppen.com registrert. Over en IM-samtale nevnte jeg dette for medblogger Jarle Dahl Bergersen

Hva gjorde Jarle? Jo, han registrerte sporenstreks domenet bloggtoppen.com. Jeg ler fortsatt. Spesielt av at den tidligere nevnte spammeren har forsøkt å spamme med bloggtoppen.com etter at Jarle hadde registrert det.

Snakk om å gi krypet som fortjent.

Merk: Hvis du forsøker å besøke bloggtoppen.com pekes du til denne bloggpostingen

Kommentarer

Kommentar fra Stian Andreassen 2004-12-30 10:12

Faren er jo nå til stede for at andre bloggere, som ikke kjenner historien, vil tro at Jarle er spammeren som forsøpler kommentarfeltene til folk – i og med at domenet nå bare peker til Jarles blogg.

Kommentar #1606

Kommentar fra Arve 2004-12-30 11:15

Stian: Fra i dag av havner den som forsøker å besøke bloggtoppen.com i akkurat denne postingen. Jeg regner med denne postingen for alltid vil frikjenne Jarle.

Kommentar #1607

Kommentar fra Arve 2004-12-30 11:28

Og pekingen hit håper jeg vil fungere som leksjon 2.

Kommentar #1608

Kommentar fra Arve Systad 2004-12-30 15:03

Om du er heldig fortsetter han å spamme andre sine bloggar framover - han dummer seg meir og meir ut, du får større besøkstal (..og derfor mulighet for fleire faste lesarar).

Vert morro å høyre fra spammeren sjøl no, om han hadde et ord eller fem å gi deg ang. spamminga si og adressa som ikkje engang er hans ;-)

Kommentar #1609

Kommentar fra Vegard 2004-12-30 16:20

Prehehe, mesterlig jobba! :)

Kommentar #1610

Kommentar fra mari 2004-12-30 22:05

Jeg klarte selvfølgelig å registrere bloggen min uten å undersøke hva opplegget var, og finner nå ikke ut hvordan jeg skal få den fjernet igjen… Har ikke lagt ut noen kode på bloggen min da, men likevel ikke spesielt interessert i å være registrert.Noen tips?

Kommentar #1611

Kommentar fra Arve 2004-12-30 22:40

Jeg er redd det ikke er så mye mer å gjøre enn å sende ham en mail og be ham om å fjerne deg. E-mailadressen hans står i whois-infoen som jeg har linket til i denne postingen.

Kommentar #1612

Kommentar fra Ståle 2004-12-31 01:55

Hei,

Ser nå at jeg personlig blir “hengt ut” i denne posten. Jeg er eier av annonsesalg, men ikke blogtoppen. Det var en annen person som “lånte” plass på min server for å starte opp denne siden.

Jeg ser nå hva som har skjedd, og har selvsagt tatt vekk siden fra min server.

Håper dette oppklarer noe, og beklager på vegne av min venn at dette i det hele tatt har skjedd.

mvh
Ståle A.

Kommentar #1613

Kommentar fra Arve 2004-12-31 13:02

Ståle. Hvordan kan du da forklare følgende?

  • Både du og “vennen din” bruker samme ISP - I dette tilfellet Tele2.
  • Den mailen som ble sendt ut til de som registrerte seg på bloggtoppen er sendt fra din epostadresse. Har du for vane å låne ut epostadressen din til andre?

La dette være tredje leksjon.

Kommentar #1614

Kommentar fra Elf 2005-01-01 09:47

Den unnskyldningen er like troverdig som “bikkja mi åt opp stilboka mi.” Herregud.

Kommentar #1615

Kommentar fra Kyrre Baker 2005-01-01 22:08

Det at de bruker samme ISP bør vel strengt tatt ikke være “skremmende” i seg selv. Selv om et par av kompisene mine bruker Chello så er de jo ikke samme person.

At de deler epostadresse er dog en annen sak :-)

Kommentar #1617

Kommentar fra mari 2005-01-03 19:39

Der ble det stille fra Ståle gitt!

Kommentar #1619

Kommentar fra Petter 2005-01-04 13:30

Ikke for å forsvare noen, men i slike script så skriver man som regel inn en epost adresse som da brukes som avsender. Man bruker ikke fysisk epostekontoen til noen, systemet setter bare den valgte epostadressen som avsender.

Man kan da i teorien få hvilken som helst epostadresse som avsender.

oen som har hørt om ordtaket, selg ikke skinnet før bjørnen er skutt..?

Kommentar #1620

Kommentar fra Thomas Hansen 2005-01-04 14:07

PARANOIA leksjon 1!

Teoretiskt sett kan en se for seg at denne Ståle er en fiktiv person som eieren av denne siten her har laget for å kunne spamme andres blogger uten å få skylden for det slik at han kan generere trafikk til siden sin da…
;)

.t

Kommentar #1621

Det er ikke åpent for å legge til flere kommentarer.