antibiomatika

Videobloggebarnekjendis

2005-01-06 22:01

Har du hørt om Dylan Verdi?

Ikke det? Vel, det er en viss fare for at du, om du leser blogger og tabloidaviser vil høre mer om henne i fremtiden.

Verdens yngste videoblogger

Dylan er en relativt alminnelig amerikansk 11-årig jente som begynte å videoblogge, med litt hjelp fra faren, Michael Verdi laget en liten fireminutters videosnutt der hun snakker om “Neopets”, musikksmak (som forøvrig ville være skremmende politisk korrekt i visse miljøer; j-rock, David Bowie, The Smiths, Sex Pistols og The Cure — gjerne avspilt på vinyl), tannregulering og hvordan hun hater smilet sitt.

Hva skjedde? Jo, over natta ble 11-årige Dylan bloggekjendis, etter at den populære linkbloggen til Andy Baio linket til henne. Det tok bare noen få dager før hun hadde dusinvis av kommentarer til den første postingen, og siden er hun best kjent som verdens yngste videoblogger. Hennes første videoblogg har i skrivende stund 50 kommentarer, fra folk som er både to og tre ganger så gammel som henne.

Like etter at Andy Baio hadde linket, dukket bloggen hennes opp på MetaFilter og i løpet av julen plukket ABC News opp historien, og intervjuet henne — med tittelen People of the Year: Bloggers

Nettvett?

Det nettvettgenet jeg har, krymper seg litt og spør: Har faren i dette tilfellet overhodet tenkt over konsekvensene av dette? Og hva er egentlig konsekvensene?

Kommentarer

Det er ikke åpent for å legge til flere kommentarer.