antibiomatika

Forrige: Februar 2005Neste: Mai 2005

Brukerskript: Fiks ITAvisen

2005-04-26 17:53

Som kjent, så leser ikke jeg ITAvisen. Det betyr dog ikke at jeg ikke kan gjøre et forsøk på å fikse det som er galt med den.

Opera 8 har støtte for brukerskript som lar brukere legge inn Javascript for å fikse og forbedre websider.

Må man være naiv som en fireåring for å bli høyrepolitiker?

2005-04-25 12:09

VG har i dag en sak om MP3-loven der de har hatt en rundspørring blant stortingspolitikere om forslaget til ny åndsverkslov. En av de som har blitt spurt er Høyre-representant Peter Gitmark, tilhenger av forslaget. Han sier:

- Denne saken har ført til en storm av feilaktige påstander. Loven vil gjøre Norge til et foregangsland når det gjelder forbrukerinteresser, mener Høyre-politikeren.

Han viser til at lovforslaget vil gjøre det lovlig å kopiere nesten all musikk fra CD til MP3, ettersom kopisperre i dag bare ligger på 15 prosent av CD’ene.

For det første: At jeg potensielt skal nektes å bruke 15% av min eksisterende musikksamling på det ene mediet jeg faktisk bruker til musikkavspilling er hårreisende. Dernest, er virkelig Gitmark så naiv at han ikke tror plateselskapene kun kort tid etter dette vil operere med brukersperrer på så godt som alle utgivelser?

Disse brukersperrene har ikke som formål å hindre ulovlig kopiering — de som ikke vil betale for musikk kommer fortsatt til å hente den ned fra fildelingsnettverkene, og de kommer heller ikke til å bry seg nevneverdig om loven. De som vil piratkopiere programvare gjør allerede dette i utstrakt grad, og det har vært forbudt lenge.

Nei, forslaget til ny åndsverkslov er bare en gavepakke fra regjering og EU, som skal istandsette underholdningsindustrien til å drive utstrakt kanchoing av norske forbrukere:

Om skrekkscenarioet blir tilfelle og denne loven blir en realitet, så erklærer jeg herved at jeg vil bryte loven vilt og hemningsløst, og jeg vil dokumentere hvert enkelt tilfelle her i bloggen. Forhåpentligvis vil underholdningsindustrien komme etter meg, og jeg kan love dem en kamp de vil tape.

Om du ikke vil ha en lov som innebærer voldtekt av forbrukerrettigheter: Stem på et parti som er mot forslaget til ny åndsverkslov ved høstens stortingsvalg!

For den som ikke vet hva «kancho» er, så har UrbanDictionary en definisjon og det finnes noen hysterisk morsomme historier her

Dagen da Internett ble et bedre sted

2005-04-24 19:45

24. april 2005 utropes herved som dagen da internett ble et bedre sted.

Mannen dere har å takke dét for heter Einar Otto Stangvik og har skrevet et genialt lite verktøy som heter Flashmute.

Hva gjør det? Det får alle disse helvetes lydreklamene til å holde kjeft.

Last ned

Opera 8

2005-04-19 10:04

Opera 8 er endelig (offisielt) ute. Løp og last ned.

Siden jeg akkurat skrev en lang sak om Opera 8 i den andre bloggen så gidder jeg ikke gjenta alt hva jeg sa, siden jeg regner med at de fleste av leserne mine kan engelsk. En ting skal jeg dog oversette og gjenta

Gratis lisens

Opera gir bort gratis lisenser til de som hjelper til med å spre Opera. Riktig: Du kan få en gratis lisens til den annonsefrie versjonen, dersom du gjør følgende:

  1. Registrerer en konto hos My Opera community
  2. Setter inn en partnerlink i bloggen din/på websiden din. Linken skal lede til http://my.opera.com/brukernavn/affiliate/ der du bytter ut brukernavn med brukernavnet ditt hos My Opera community. Du kan bruke en tekstlink eller et av de mange bannerne.
  3. Få femti mennesker til å klikke på linken. (De må gjerne også laste ned og bruke Opera)

Opera holder orden på klikkene så dette er også en god mulighet til å få litt trafikk i retur fra My Opera.

Søkemotoroptimalisering og norske tegn

2005-04-15 10:21

Lasse spurte for en stund tilbake om Google skjønner norske tegn i URLer i forbindelse med bloggpostingen hans om søkemotoroptimalisering.

Et Google-søk etter søkemotoroptimalisering oppklarer:

Hos Googles nøkkelordsgjenkjenner blir ikke Lasses URL uthevet, mens derimot et av søkene som bruker “soekemotoroptimalisering” i URLen får denne delen lyst opp og gjenkjent.

Søkemotoroptimalisering fra skyggesiden

2005-04-11 15:00

Firmaet Online Services AS driver søkemotoroptimalisering som befinner seg på skyggesiden, søkemotoroptimalisering som til syvende og sist kan føre til utestenging av søkemotorene. Metodene som brukes er:

Homsepatruljen

2005-04-11 08:00

Nå er ikke jeg den som ser mest på reality-TV, og spesielt ikke på TV3, men når venner skal være med på Homsepatruljen, må nesten jeg også se.

I dag

2005-04-08 14:23

I dag er jeg 40. I dag er jeg 20. Hvor gammel er jeg? Før bevis.

(Ikke lov å sniktitte i arkivene)

Med fare for å virke grinete

2005-04-07 14:04

Jeg er ikke helt fornøyd med Apple for tida

Telefonselgersleiphet

2005-04-06 14:55

Jarle har blitt oppringt av selgere fra AftenpostenGuiden og TV2katalogen

Kort fortalt, når selgerne fra disse to nettstedene ringer, og de blir bedt om å oppgi besøkstall, så oppgir de de langt mer besøkte foreldrenettstedenes besøkstall.

Hva er så galt med det? Jarle forklarer:

TV2.no og Aftenposten.no har ikke mer å gjøre med disse to tjenestene enn at de sørger for annonser som skal drive brukere til disse nettstedene. Tar vi utgangspunkt i at Aftenposten.no har 609.000 unike besøk pr. uke og antar at 1% av alle brukerene klikker på annonsene - er det snakk om at nettstedet genererer 6090 besøk til Aftenpostenguide i uken. Ikke akkurat imponerende tall.

ITavisen og leseferdighet

2005-04-04 12:33

Det kan umulig stå særlig bra til med leseferdighetene hos ITavisen. Under overskriften Vil kontrollere blogging skriver ITavisen følgende:

Politikerne i San Francisco skal i morgen stemme over et forslag om å regulere innbyggernes nett-dagbøker.

I forslaget heter det at alle bloggere som får mer enn 500 treff og/eller har mer enn 1000 dollar i omkostninger plikter å melde seg for byens Etikk-kommisjon.

Bloggerne vil bli avkrevd en komunnal avgift, og må i tillegg finne seg i at kommisjonen overvåker det de skriver.

Problemet er selvsagt at dette forslaget ikke omhandler blogger spesifikt, og det omhandler heller ikke spesifikt noe om hva som ytres.

kristiane.org: Fra to til tre

2005-04-03 22:43

Kristiane har startet nok en blogg, med tittelen Fra to til tre som handler om adopsjonsprosessen Kristiane og Geir Ove begynte på i februar 2005. Vaskelappen til bloggen sier dette:

Tre års intense forsøk på å få det til. Det første året på egenhånd, deretter utredning. Hos flere leger, på sykehus og med hjelp fra akupunktør. Uttallige GU og nålestikk, HSG-røntgen, pergokurer, blodprøver, laparaskopi, to avbrutte IVF-forsøk og ett ICSI-forsøk der vi nesten kom i mål - samt store økonomiske og følelsesmessige investeringer. Nå er det nok. Det handler ikke om å resignere, heller at vi ønsker å bruke kreftene - de vi har igjen - på noe annet. Noe vi vet ender med at to blir til tre. Denne siden handler mest om adopsjonsprosessen, som vi startet i februar 2005. Vi ønsker oss et barn fra Kina - et land jeg besøkte som fjortenåring i 1987, sammen med min tante og onkel, som hadde studert kinesisk i Beijing noen år tidligere.

Før du begynner å lese denne bloggen, anbefales det at du leser disse:

Lunch

2005-04-02 16:27

Eira skriver om lunchsanger, og jeg tenkte likegodt jeg kunne bidra med noen av lunchtitlene jeg fant i mp3-samlinga mi: