antibiomatika

Verdens kjipeste låter

2007-02-05 11:15

Kristiane skrev for en tid tilbake om verdens kjipeste låter. Jeg kan ikke være verre enn at jeg presenterer min egen liste. I delvis rangert rekkefølge, og med varierende begrunnelser:

Crazy Frog - Axel F
Ingenting er i stand til å symbolisere mitt grenseløse hat mot Jamba som denne låta. Siden jeg er prinsipielt i mot dødsstraff, kan jeg ikke ikke foreslå dødsstraff for dette “fenomenet” heller, uansett hvor fristende det måtte være. Da min femårige sønn var med meg inn på platekompaniet ble han et øyeblikk stående og titte på et Crazy Frog-cover, hvorpå jeg sa “Nei, vi kjøper ikke Crazy Frog”, hvorpå jeg sa “Sånt popkulturelt søppel skal vi ikke ha i hus” etter hans vage protester om at dette var moro for barn.
"De nye gitarkameratene" - Hallelujah
Altså, la meg nå først presisere at “De nye gitarkameratene” ikke heter dette, media har gitt dem navnet (uten at de har protestert nevneverdig), og jeg skjønner godt at de originale gitarkameratene tar navnet ille opp, så dårlig som dette er. La meg også få presisere at vi trenger et lovforbud mot å lage så dårlige coverversjoner av så bra låter. Den globale oppvarmingen det skrives så mye om skyldes antagelig at Jeff Buckley spinner i graven (og la meg også presisere at jeg vet det er Leonard Cohen som har originalen)
Crystal Waters - Gypsy Woman
Urk. Hun synger surt, videoen er dårlig, og sangen har muligens den mest enerverende teksten noensinne. “La da dee da dee da”. Grrr.
Celine Dion - My Heart Will Go On
Titanic ville antagelig vært en langt bedre film uten. For mange år siden fikk jeg faktisk denne i gave som CD-singel. Et par sokker hadde antagelig vært en bedre idé.
The White Stripes - Jolene
Jack White, kan du få fingrene dine fra Jolene (og Dolly). Nå!
Oasis - Wonderwall
Ok. Nå satte muligens en og annen britpoper teen (eller var det morrapilsen) i halsen. For meg symboliserer denne låta bare absolutt alt som er galt med britpop.
Christina Aguilera - Lady Marmelade
Her må jeg bare si meg enig med Kristiane. Og hun sier ikke så mye.
Nelly Furtado - All Good Things (Come To An End)
Jeg vet ikke helt hva som er galt med Nelly Furtado. Hun har begått en versjon av Gnarls Barkleys “Crazy” som er over middels til coverlåt å være, og så begår og utgir hun dette sølet. Jeg skjønner det bare ikke.
The Fugees - Killing Me Softly
Den gangen denne var populær, skrudde jeg av radioen så fort den kommer på. Da jeg nylig hørte denne på radioen igjen skjedde det samme. Ren refleksreakson.
Sandra Lyng Haugen- I morgen
Jeg vet ikke hva det er med meg og coverlåter. Enten liker jeg dem, eller så hater jeg dem. Denne hater jeg, både på grunn av Sandra fullstendig manglende stemmeprakt, og den utidige innblandingen av norsk hiphop. Nordmenn kan ikke hiphop og bør egentlig bare slutte med det.

Så, hvordan ser din liste ut?

Kommentarer

Kommentar fra Odd A 2007-02-07 12:59

Enig med Jamba sjøl og det er artig for barna… når det gjelder Gitarkameratene var de ok MEN hallelujalåta kunne de spart seg…

Kommentar #5649

Det er ikke åpent for å legge til flere kommentarer.