antibiomatika

Den store digital-tv-svindelen

2007-06-12 11:43

Dagbladet skriver i dag om kanalene du får i det nye, digitale bakkenettet.

Altså: Dette er den mest massive svindelen i norgeshistorien. Hvis du ikke vil ha RiksTVs pakke, til 189 NOK/mnd, så har du angivelig alternativer:

I tillegg til dette vil nå alle de digitale aktørene tvinge på deg ekstrautgifter for hvert enkelt TV-apparat du har.

Altså: Når ble det bestemt at skattebetaleren skulle ta hele regningen ved utbygging av infrastruktur? Og når ble det bestemt at profitten fra dette skulle gå rett i lommen på private aktører som Canal Digital, Get og RiksTV?

Og: Hva i helvete er nå formålet med å betale TV-lisens? Jeg har i lang tid vært tilhenger av TV-lisens som et middel for å finansiere både infrastruktur og drift av ikke-kommersielle TV-kanaler som talerør for folket. Det er jeg ikke lenger. Når det analoge bakkenettet stenges ned for å rydde vei for en tjeneste jeg ikke har bedt om, med innhold jeg ikke har bedt om, for å putte penger i lommene på kommersielle aktører jeg ikke har bedt om, og for å få TV-kanaler jeg overhodet ikke har bedt om, er det slutt. Jeg kommer ikke til å gå til anskaffelse av digital dekoder, og jeg kommer heller ikke til å betale TV-lisens, siden jeg etter den datoen ikke lenger kan se norsk TV på et TV-apparat. Oppfordringen min er at alle dere andre også slutter å betale.

Kommentarer

Kommentar fra anon 2007-06-12 13:35

hentet fra kn på dagbladet.no:

“Om du velger dekoderen fra RiksTV, får du valget mellom å kjøpe grunnpakken, en ekstrapakke eller å bare beholde seks kanaler - NRKs tre kanaler, TV 2s hovedkanal, Åpen kanal og Lokal TV.”

altså:

grunnpakken: 189kr/mnd

ekstrapakke: 170kr/mnd i tilleg grunnpakken

…ELLER å bare beholde seks kanaler - NRKs tre kanaler, TV 2s hovedkanal, Åpen kanal og Lokal TV.
gratis?

Kommentar #6283

Kommentar fra Mop 2007-06-12 14:52

Du trenger ikke å RiksPakken til 189,- eller noen av dem andre alternativene som du har nevnt for å ha kanaler. Du får jo NRK-,1 ,2 og 3 og TV2 (og lokaltv :p) fritt tilgjengelig. Dekoder må du ha, men nå snart kommer TVene med digitale dekoderne innebygd, og da slipper man den ekstra boksen.

Jeg er helt enig at vi bør avskaffe TV-lisensen!

Kommentar #6284

Kommentar fra Mop 2007-06-12 14:54

Glemte et ord i første setning:
*Du trenger ikke å anskaffe RiksPakken …

Kommentar #6285

Kommentar fra Lars 2007-06-12 15:36

Ser ikkje heilt problemet med at dagens analoge bakkenett med NRK1 og 2, TV2 og TVNorge av ymse signalkvalitet blir erstatta med den digitale varianten, betre signal, EPG og enkel mogligheit for å endra abonnement. Dessutan så blir det meir båndbredde når det analoge nettet vert skrudd av og då vert det moglegheit for fleire kanalar, også i HD.

Kommentar #6286

Kommentar fra Jarle 2007-06-16 23:30

Du får flere kanaler med bedre kvalitet enn det du får via luften i dag uten å betale noe mer enn det du må ut med for en dekoder eller TV. Ser ikke helt problemet.

Som jeg skrev på BZA sin blogg i dag:
For de aller fleste i Stor-Oslo området er valget de kan ta mellom den kabel-TV leverandøren de har og RiksTV, mens ellers i landet vil det stort sett være snakk om valg mellom Parabol-TV leverandører og RiksTV.

Uansett hva man sier om RiksTV og prisingen av deres tjenester, så vil tilkomsten av en ny leverandør for betal-tv bety ny konkurranse i et markedet som i stor sett har fått oppleve nærmest monopolsituasjoner hvor kabel-tv selskapene har kunnet sette pris uten konkurranse og stort sett har sovet i timen.

Jeg synes det er bra at kabel-monopolene og duopolet på satelitt-distribusjon (som er valget de fleste utenfor Oslo har) bare er bra. Godt at det blir litt mer konkurranse, det vil forhåpentligvis bety bedre priser etterhvert.

Kommentar #6318

Det er ikke åpent for å legge til flere kommentarer.