antibiomatika

Forrige: Mai 2007Neste: Juli 2007

Den store digital-tv-svindelen

2007-06-12 11:43

Dagbladet skriver i dag om kanalene du får i det nye, digitale bakkenettet.

Altså: Dette er den mest massive svindelen i norgeshistorien. Hvis du ikke vil ha RiksTVs pakke, til 189 NOK/mnd, så har du angivelig alternativer:

I tillegg til dette vil nå alle de digitale aktørene tvinge på deg ekstrautgifter for hvert enkelt TV-apparat du har.

Altså: Når ble det bestemt at skattebetaleren skulle ta hele regningen ved utbygging av infrastruktur? Og når ble det bestemt at profitten fra dette skulle gå rett i lommen på private aktører som Canal Digital, Get og RiksTV?

Og: Hva i helvete er nå formålet med å betale TV-lisens? Jeg har i lang tid vært tilhenger av TV-lisens som et middel for å finansiere både infrastruktur og drift av ikke-kommersielle TV-kanaler som talerør for folket. Det er jeg ikke lenger. Når det analoge bakkenettet stenges ned for å rydde vei for en tjeneste jeg ikke har bedt om, med innhold jeg ikke har bedt om, for å putte penger i lommene på kommersielle aktører jeg ikke har bedt om, og for å få TV-kanaler jeg overhodet ikke har bedt om, er det slutt. Jeg kommer ikke til å gå til anskaffelse av digital dekoder, og jeg kommer heller ikke til å betale TV-lisens, siden jeg etter den datoen ikke lenger kan se norsk TV på et TV-apparat. Oppfordringen min er at alle dere andre også slutter å betale.