antibiomatika

Forrige: Mars 2008Neste: Mai 2009

Hvorfor jeg ikke har kjøpt minibærbar

2008-11-27 09:18

Altså, markedet formelig flommer over av minibærbare for tiden. Jeg har ennå ikke kjøpt en, og spørsmålet er da «Hvorfor ikke»?

Svaret er relativt enkelt. For eksempel opplyser Lenovo at IdeaPad er tilgjengelig med enten "Linux eller Windows":http://www.digi.no/php/art.php?id=795560, men:

Videre, Asus:

Netshop har et utvalg av modeller, og noen har til og med Linux, problemet er bare at det stort sett er førstegenerasjonsmodellene, som stort sett er uinteresante, mye på grunn av at de ikke bruker Intels Atom-prosessor

Komplett har også både Linux- og Windowsmodeller, men faller i samme fella som Netshop: Bare førstegenerasjonsmodeller. Det andre som også er påfallende og irriterende er at det bare er de SSD-baserte modellene som har Linux.

Joda, jeg vet at det ikke er noe teknisk i veien for å kjøpe en maskin, og så bare installere det selv, men jeg er ikke spesielt interessert i å måtte betale for noe jeg ikke vil ha. Spesielt ikke når PC-produsentene er så lite villige til det: HP har for eksempel endret sluttbrukeravtalen for å forhindre at du kan refundere Windows.

Det blir da litt håpløst å oppdage at Asus gir opp Linux-salget i Norge fordi vi angivelig «ikke vil ha Linux». Jeg vil ha (vi har syv maskiner i hus, og seks av dem kjører Linux), men får ikke. Fordi Komplett, Netshop, MPX, Datakjeden og andre rett og slett ikke er interessert i å selge dem.

(Samme sak gjelder forøvrig også Eee Box -- planen min var å anskaffe en slik, som erstatning for å plugge laptopen til TVen, men de norske forhandlerne prøver altså tvinge meg til å betale Microsoft-skatt. Noe jeg ikke er spesielt interessert i, og når den skal i hus, blir den derfor bestilt fra Amazon).

Virkelig, Jagland, WTF‽

2008-11-05 13:23

Nå er det ikke lenge siden Gro kalte Jagland dum. I dag er det min tur til å sette spørsmålstegn ved hvor mye mannen egentlig følger med i timen. I kjølvannet av den (gledelige) Obama-seieren i USA-valget, så velger Jagland å ta bladet fra munnen i forhold til hva som var bra med Bush, og Dagbladet parafraserer

Han skrøt også av Bush’ fredskonferanse for Midt-Østen i Annapolis i fjor, og hans initativ for å bekjempe HIV og andre sykdommer i Afrika.

La meg da få påpeke en del av kjernen i programmet:

Abstinence and Be faithful (AB) programs are essential components of the U.S. Government’s comprehensive, evidence-based, and balanced “ABC” (Abstinence, Be faithful, and use Condoms) approach to preventing sexual transmission of HIV/AIDS. The legislation will restore meaningful funding for AB programs and maintain the core principle of AB as part of an effective prevention approach. For example, a decrease in sexual activity among unmarried young people in Kenya has helped reduce that nation’s HIV infection rates by roughly two-thirds over the past decade.

Og hva sier så Human Rights Watch om dette programmet?

What is wrong with abstinence-only programs?

Abstaining from sex until marriage is one of many healthy choices young people can make. But abstinence-only programs withhold or distort information about any method of HIV prevention other than abstinence, and even discourage young people from using condoms by exaggerating their (very low) failure rates or saying that they don’t work at all. These programs have been proven less effective at lowering young people’s HIV risk than programs that combine abstinence messages with information about condoms and safer sex. They also discriminate against lesbian, gay, bisexual, and transgender youth, who cannot legally marry in most countries, by teaching that there is no safe way for them to have sex.

Videre

In Uganda, another PEPFAR target country in Africa, Human Rights Watch documented the ways in which the US abstinence-only policy resulted in censored or distorted information about condoms, and denied young people information about any method of HIV prevention other than sexual abstinence until marriage.

Å lovprise kristenfundamentalistisk moralsprøyt som virker mot den påståtte hensikten. Flott, Jagland! Hvis du vil eksportere amerikansk kristenmoralimperialisme til resten av verden, værsågod. Bare ikke innbill deg at du representerer meg, og ta konsekvensen av det ved neste korsvei.