antibiomatika

Forrige: Januar 2011Neste: Mai 2011

Treningsdagbok, januar

2011-02-04 09:44

November og desember var passe slappe, treningsmessig (løp ikke en meter i oktober, på grunn av kranglete ankel). I desember kom jeg såvidt i gang før jul, og hadde noen turer som lettest karakteriseres som "forferdelige" - det er underlig hvor fort den gode formen man hadde bare måneder før forsvinner dersom man hopper over trening. Dog, jeg kom i gang, og fikk lurt 21.5 km ut av årets siste måned på elleve dager.

Så, over til årets første måned: Måneden begynte rolig, med en rolig tur på 8.4 km andre nyttårsdag, og 11.8 km i uke 1. I uke 2 (10-16 januar), ble det noe mindre, med 9.7 km, en av turene måtte jeg rett og slett gi opp på grunn av at det var for glatt.

Uke 3 startet ganske forferdelig. Jeg dro med Sverre til Bislett for en Coopertest på innendørsbanen der, og kom ikke lenger enn 2430m. Fryktelig irriterende at jeg ikke presset meg mer for å oppnå et realistisk resultat, og fordi resultatet burde vært mye bedre selv uten å presse meg.

Samtidig ble uke tre starten på noe fint, treningsmessig: Jeg kom skikkelig i gang, og fikk lagt litt distanse bak meg:

Totalen for uke 3 ble altså 37.6 km, og min lengste treningstur noensinne i form av halvmaraton.

Uke 4 ble ennå bedre:

Så, totalt i januar: 105.5km, med 78 av dem unnagjort de to siste ukene. Totalt 10 timer, 39 minutter, 53 sekunder.

Så, over til hva som kommer: Omtrent midt i februar begynner jeg å følge noe som ligner på dette eller dette treningsprogrammet fra Hal Higdon - og totalt i løpet av måneden bør jeg ha tilbakelagt 150 km. Noe på tredemølle, noe på innendørsbane, men aller mest ute.

For den som måtte lure: Nei, jeg sitter ikke og fører treningsdagboka manuelt. Jeg bruker RunKeeper, noe som gjør jobben like vanskelig som å putte telefonen i lomma og trykke på en knapp i det jeg begynner å løpe. Den gir meg også rapporter med fine grafer, og oversikt over personlige rekorder.

RunKeeper kostet tidligere omtrent en femtilapp, men er nå blitt gratis, og anbefales uansett hvilken utendørsaktivitet du driver med, enten det er langrenn, sykling, løping eller gåturer. For ordens skyld: Jeg er betalende kunde hos RunKeeper, og skriver dette helt på eget initiativ, og får ingen kompensasjon for å skrive pent om dem - jeg synes bare det er et genialt treningsverktøy.