antibiomatika

Amish-råning

2008-03-27 22:27

Det blir ikke mye bedre enn dette:

KNK

2008-01-05 01:14

Keiserens nye klær

Diskuter!

Hva eiendomsmeglere sier ...

2007-03-22 11:34

… og hva eiendomsmeglere mener, er ikke alltid det samme. Jeg satt og bladde gjennom avisen, og kikket nokså tilfeldig på boligannonser da jeg fant denne — og føler vel snart at det er på tide med en ordliste for eiendomsmeglere:

Øvre Grünerløkka
Sandaker/Torshov
Arealeffektiv
Liten leilighet og jævlig trangt
Oppussingsobjekt
Du vil virkelig ikke bo der

Advokattrusler som debattteknikk

2007-02-04 17:58

Jarle skriver stadig vekk om katalogtjenester. Beviset på at han har rett i mye av kritikken sin er vel best bevart gjennom advokattruslene han mottar. Nå sist fra Bedriftsguiden.no — og tidligere også fra Nettkatalogen

Jeg skal ikke si så mye mer om saken enn at jeg håper Jarle innklager advokatene som forfatter disse tøvete trusselbrevene på vegne av kunder og klienter til en passende instans. Jeg har ikke nevneverdig sans for å bo i et land der advokater er lite mer enn firmafinansierte meningstorpedoer.

Wii

2006-12-25 20:12

I år kjøpte jeg julegave til meg selv. En Nintendo Wii.

Antagelig den beste gaven jeg noensinne har kjøpt til meg selv.

Wii er den første spillkonsollen jeg eier (bortsett fra Nintendo DSen jeg kjøpte i sommer for å ha noe å slå tiden ihjel med på buss- og togturer). Jeg har innimellom spilt litt på andre konsoller, men det har aldri klart å fenge meg noe særlig, men Wiien engasjerer. På en måte jeg aldri hadde trodd var mulig.

Da juleferien sto for døren og jeg skulle på familiebesøk, tok jeg med konsollen, og den har engasjert absolutt alle som har sett den, inkludert mennesker som vanligvis ikke bryr seg noe om slikt. Tanter, onkler, nieser, foreldre. Alle. De spiller bowling og High fiver hverandre for hver strike (og banner mer eller mindre høylytt når de bommer) - de ser på Youtube-videoer med nettleseren eller viser frem familiealbum med den innebygde fotoapplikasjonen.

Eller som meg: Jeg har blitt fullstendig hekta på boksespillet. Og ikke som et lite avslappende sofaspill. For meg fungerer dette utmerket som daglig “trene-en-halvtime-før-jobben”-redskap, der jeg faktisk rører så mye på meg at jeg blir svett, varm og sliten.

La meg bare få erklære at den som ikke finner nok moro i en Wii til å eie en er nødt til å være en humørløs fjott som burde få lisensen til å stå opp om morgenen inndratt.

Fortsatt god jul.

Livet er tross alt bra ...

2006-11-22 11:48

… når man:

Rent bord?

2006-11-14 17:37

Da Mattilsynet nylig avsluttet sin Rent Bord-kampanje, publiserte de en liste med 86 utesteder (obs, PDF) som måtte stenge.

Jeg bestemte meg for å gå gjennom lista for Oslo, for å se hvilke av disse stedene jeg har spist.

Coca-Cola og snikreklame/forumspam

2006-10-03 17:04

Dette er egentlig en pausefisk, men jeg synes alle som har tenkt å prøvesmake den nye Coke Zero bør lese følgende: Coca-Cola bruker Norske forumer til å snikreklamere for sine produkter — og før du tror dette er en engangshendelse fra Coca-Cola Norges side, så har Wikipedia mer om saken

Jeg smakte Coke Zero for noen dager siden, og etter å ha lest dette har jeg mistet enhver lyst jeg eventuelt skulle få på produktet igjen.

Mannen hvis penis gjorde ham til lokalkjendis

2006-06-28 22:10

Ok. Dette poster jeg bare for å fortelle at bloggen min ikke er helt død. Og fordi historien, sann eller ei, er ustyrtelig morsom: Mannen hvis penis gjorde ham til lokalkjendis

Via Reddit - IMHO, den beste av de sosiale bokmerketjenestene.

God sommer! (Jeg poster sikkert igjen i november)

Jeg forventer ikke allverden ...

2006-01-10 18:06

… men er det lov å be om at nettaviser og andre publikasjoner slutter å skrive “Billige priser”? En “pris” er en porsjon snus, og med mindre man snakker om snuspriser, heter det “Lave priser”.

Takk.

Hvor mange kjendiser er det i Norge?

2005-11-12 12:10

Magasinet i Dagbladet trykker i dag resultatene av en undersøkelse der samlivsterapeut Eva Mohn og sosionom Frida Kahlisto har spurt 980 norske kvinner om deres seksuelle fantasier.

Jeg må si jeg ble mildt sagt overrasket over et av resultatene: 9% av de spurte hevder å ha hatt sex med en kjendis. Litt kjapp hoderegning:

Hvor mange kjendiser har vi? Jeg trodde antallet kjendiser dreide seg om i høyden et par tusen, noe som skulle gi et gjennomsnitt på 67.5 kvinnelige partnere for disse kjendisene.

Eller er det bare jeg som har usedvanlige strenge kriterier for hva som kvalifiserer som “kjendis”?

Rorschach II

2005-08-29 10:20

Jeg skrev tidligere noe om Instituto de Estudos Orientais og deres heller underlige logo

Vel, det viser seg at vi har vår egen hjemlige variant. Jeg reiste i løpet av helgen med TIMEkspressen og fikk se følgende på busstoalettet:

Sett inn frekk kommentar

Nå kan den observante leser selv finne på bildetekst.

Roadblogging

2005-08-25 14:59

Siden jeg jobber her føler jeg meg forpliktet til å teste produktene vi lager. Dette er altså skrevet på en Sony Ericsson P900,en slik überfancy sak med stor skjerm og joda, Opera Mini skinner virkelig på denne saken. Moblogging har aldri vært morsommere. Når jeg også ser hvor små de overførte datamengdene er, sammenliknet med tradisjonelle web- og waplesere, våger jeg også å si at det mobile internett aldri har vært morsommere.

ettellerannet.net

2005-08-21 23:06

Kyrre vil at brukerne skal linke til ettellerannet.net

Jeg treffes av et øyeblikks dårlig samvittighet og gir linken min til ettellerannet.net nå, og plasserer den samtidig øverst i listen min over bloggrelaterte tjenester

Og jeg lover også at når jeg en dag får tid, så skal det skje noe med denne bloggen, både informasjons, bruks og utseendemessig. Men når jeg får tid, tør jeg ikke si.

Ta vettet tilbake

2005-07-27 11:00

Dagbladet har i dag en (ikke signert) kronikk leder om islam og terror hvor det skrives:

Vi skal ikke lenger være trygge på at personen som sitter ved siden av oss på bussen, ikke skjuler et dynamittbelte under den bulende jakka.

Hvis du mener at vi skal gå rundt og frykte mannen ved siden av oss, fordi han er, eller ser ut som han er fra en annen verdensdel enn Europa, så beklager: Du mangler fullstendig perspektiv. Terroristenes innvirkning på dødsraten vår er tilnærmet null:

I følge Wikipedias oppslag om terrorisme ble 3295 mennesker drept i terroraksjoner i 2001. I 2003 var “tallet mer enn 1000” - hvor en signifikant andel kommer fra urolige hjørner av verden som Tsetsjenia, Irak og Israel. Tallet for terrordrepte i 1985 var til sammenligning 816.

Til sammenligning: Antallet trafikkdrepte i USA i 1999 var 41345. I USA i år 2000 ble 15517 mennesker myrdet

For all del: Nei, terror er aldri et akseptabelt virkemiddel, men man skal ikke gå rundt og frykte sin neste!

Mer spam fra scientologi-"kirken"

2005-07-02 10:50

Altså. Jeg kunne stilt spørsmålet, “Hva er galt med scientologene?”, men det spørsmålet anser jeg for å besvare seg selv, så jeg skal heller stille et annet: “Kan dere dere gi dere med spammingen deres nå?”

Jeg skrev for en tid tilbake om at scientologikirken sendte meg spam og om at vi har feige politikere og byråkrater som tillater religiøs mailterrorisme.

Noe scientologikirken altså utnytter. Vel, de har muligens forstått at de ikke skal velge meg som potensielt offer, og derfor velger de videre i listen.

For noen uker siden fikk jeg en mail fra Sverre Beisland med spørsmål om jeg fortsatt var interessert i å få beskjed dersom noen var blitt spammet av dem. Selvsagt.

Sverre har, i likhet med meg, aldri vært i kontakt med, eller vist interesse for scientologikirken, og han har heller aldri noensinne levert epostadressen sin til disse spammerkrypene. Likefullt spammer de ham altså. Og ikke bare én gang:

Først fikk han, “How toxic are you?”, en “test” som også finnes ymse steder på nett. Denne består av ti spørsmål med ja/nei-svar. Konklusjonen på den korte testen sier jo forsåvidt alt:

If you answered yes to 3 or less you could have a low level of accumulated toxins affecting your capacity to think clearly. If you answered yes to 4–7 of the above questions, you could have a detrimental level of accumulated toxins, making you feel dull, lifeless or “wooden” and lessened in ability. If you answered yes to most of these questions, you could be experiencing heavy body pollution.

Altså: Uansett hvordan du svarer, så trenger du hjelp. Hjelp som selvsagt bare scientologikirken kan gi. Sprøyt. Les gjerne selve spammen (gjort om til ren tekst).

Videre, denne gangen er scientologikirken mer aggressive i sine forsøk på å lure folk: De sendte Sverre nok en mail, denne gangen med spammen i et bilde (Med mailheadere)

Og om du leser dette fordi du er nysgjerrig på scientologikirken, så husk: Scientologikirken er farlig

Å blogge når man ikke har noe å blogge om

2005-06-21 22:31

Til alle som måtte lure: Nei. Jeg er ikke død. Ei heller planlegger jeg å dø. Saken er heller den at jeg ikke får blogget fordi:

 1. Jeg lever (normalt sett) i en internettfri verden fra 17.00 til 09.00. Og trives med det
 2. Fra 09.00 til 17.00 lever jeg ikke i en internettfri verden, men da har jeg rett og slett ikke tid til å blogge.

Selv om jeg sikkert kunne klemt inn en halvtime nå og da i 1 eller 2, så har jeg rett og slett ikke noe å meddele. Hvis da ikke de av leserne mine som fortsatt er igjen synes anekdoter om helgeaktiviteter som å flytte hundrekilos sofaer for gode venner er verdt å vite om.

Og før noen spør: I don’t respond well to memes.

Rorschach

2005-05-06 14:44

Instituto de Estudos Orientais.

Hva ser du?

Unnagjort

2005-05-04 22:04

Kun en kort liten notis, siden jeg er så fornøyd med dette: Jeg har badet. I sjøen. Og det var langt fra så lidelsesfullt som jeg hadde forestilt meg på forhånd. Står været til bestått, ser jeg ikke bort fra at jeg gjør det igjen i morgen.

Homsepatruljen

2005-04-11 08:00

Nå er ikke jeg den som ser mest på reality-TV, og spesielt ikke på TV3, men når venner skal være med på Homsepatruljen, må nesten jeg også se.

I dag

2005-04-08 14:23

I dag er jeg 40. I dag er jeg 20. Hvor gammel er jeg? Før bevis.

(Ikke lov å sniktitte i arkivene)

Med fare for å virke grinete

2005-04-07 14:04

Jeg er ikke helt fornøyd med Apple for tida

Telefonselgersleiphet

2005-04-06 14:55

Jarle har blitt oppringt av selgere fra AftenpostenGuiden og TV2katalogen

Kort fortalt, når selgerne fra disse to nettstedene ringer, og de blir bedt om å oppgi besøkstall, så oppgir de de langt mer besøkte foreldrenettstedenes besøkstall.

Hva er så galt med det? Jarle forklarer:

TV2.no og Aftenposten.no har ikke mer å gjøre med disse to tjenestene enn at de sørger for annonser som skal drive brukere til disse nettstedene. Tar vi utgangspunkt i at Aftenposten.no har 609.000 unike besøk pr. uke og antar at 1% av alle brukerene klikker på annonsene - er det snakk om at nettstedet genererer 6090 besøk til Aftenpostenguide i uken. Ikke akkurat imponerende tall.

ITavisen og leseferdighet

2005-04-04 12:33

Det kan umulig stå særlig bra til med leseferdighetene hos ITavisen. Under overskriften Vil kontrollere blogging skriver ITavisen følgende:

Politikerne i San Francisco skal i morgen stemme over et forslag om å regulere innbyggernes nett-dagbøker.

I forslaget heter det at alle bloggere som får mer enn 500 treff og/eller har mer enn 1000 dollar i omkostninger plikter å melde seg for byens Etikk-kommisjon.

Bloggerne vil bli avkrevd en komunnal avgift, og må i tillegg finne seg i at kommisjonen overvåker det de skriver.

Problemet er selvsagt at dette forslaget ikke omhandler blogger spesifikt, og det omhandler heller ikke spesifikt noe om hva som ytres.

kristiane.org: Fra to til tre

2005-04-03 22:43

Kristiane har startet nok en blogg, med tittelen Fra to til tre som handler om adopsjonsprosessen Kristiane og Geir Ove begynte på i februar 2005. Vaskelappen til bloggen sier dette:

Tre års intense forsøk på å få det til. Det første året på egenhånd, deretter utredning. Hos flere leger, på sykehus og med hjelp fra akupunktør. Uttallige GU og nålestikk, HSG-røntgen, pergokurer, blodprøver, laparaskopi, to avbrutte IVF-forsøk og ett ICSI-forsøk der vi nesten kom i mål - samt store økonomiske og følelsesmessige investeringer. Nå er det nok. Det handler ikke om å resignere, heller at vi ønsker å bruke kreftene - de vi har igjen - på noe annet. Noe vi vet ender med at to blir til tre. Denne siden handler mest om adopsjonsprosessen, som vi startet i februar 2005. Vi ønsker oss et barn fra Kina - et land jeg besøkte som fjortenåring i 1987, sammen med min tante og onkel, som hadde studert kinesisk i Beijing noen år tidligere.

Før du begynner å lese denne bloggen, anbefales det at du leser disse:

Lunch

2005-04-02 16:27

Eira skriver om lunchsanger, og jeg tenkte likegodt jeg kunne bidra med noen av lunchtitlene jeg fant i mp3-samlinga mi:

KK88, Multicontesta og alle dyrene i spamskogen

2005-02-10 20:17

Jeg har ikke .no-domener, og har således vært skånet for disse fjolsene som er ute etter å forsøple innboksene mine.

Andre er dog ikke like heldige. Jarle, for eksempel. Han gjør også en god innsats for å advare og opplyse:

Det siste nye er at mailspammerne, etterhvert som mailspamdøra stenges for dem går over til å telefonspamme. I Advarsel mot DNOF og Børge Amundsen skriver Jarle:

Har du nettopp startet nytt firma og har blitt registrert i Brønnøysund er det stor fare for at du blir oppringt av Det Norske Organisasjons- og Foretakssenter (DNOF).

“Tjenesten” de tilbyr er hjelp i forbindelse med falske krav. I følge TV2 Nettavisen lures mulige kunder til å tro at DNOF er en offentlig organisasjon, og “tjenesten” selges inn uten at pris for tjenesten blir oppgitt. Når man så ønsker å kanselere “ordren” får man beskjed om at det ikke finnes angrefrist for selskap.

Fysj, sier jeg bare.

antibiomatika dått net

2005-01-16 23:40

… eller gamle blogger blir som nye.

Jeg har nå flyttet antibiomatika fra bersvendsen.com til antibiomatika.net. Det innebærer noen ganske få forandringer:

Gmail-invitasjoner

2005-01-10 22:50

Siden Google deler ut Gmail-invitasjoner der jeg snart må pushe Gmail på bestemor for å dele ut til folk jeg faktisk kjenner, så har jeg bestemt meg for å dele ut ti invitasjoner.

Legg igjen en kommentar, med en gyldig epostadresse, så skal jeg sende en invitasjon.

Oppdatering: Jeg tar ikke lenger i mot slike invitasjoner.

Videobloggebarnekjendis

2005-01-06 22:01

Har du hørt om Dylan Verdi?

Ikke det? Vel, det er en viss fare for at du, om du leser blogger og tabloidaviser vil høre mer om henne i fremtiden.

Spammerstraffing, leksjon 1

2004-12-30 01:16

En Ståle A. Volden, for fremtiden kjent som den første norske kommentarspammer har forsøplet opptil flere norske blogger.

Takk, Polen

2004-12-28 23:27

Som mange andre oppegående mennesker er jeg også vill motstander av programvarepatenter. Derfor blir dette dagens oppfordring:

(Om noen lurer, jeg nekter plent å bruke den foreslåtte grafikken som jeg synes stiller i estetisk klasse med elgroping i solnedgang)

Kundeservice gjort riktig

2004-12-16 13:32

All den tid det snart er jul, hadde jeg tenkt jeg skulle sende litt musikk til noen venner og bekjente, og besøkte Platekompaniet.

Ønskeliste

2004-11-30 21:57

Jasså, du har brukt det siste året på å lese bloggen min? Kanskje du også har likt den? Om så, kan du jo bidra gjennom å kjøpe noe fra ønskelisten min:

 1. Renault Clio V6
 2. Apple Powerbook G4 17-inch
 3. Apple Power Mac G5
 4. 30-inch Apple Cinema Display
 5. Western Digital Dual Option Media Center, 250GB
 6. Sony Ericsson P910i
 7. Nextbase SDV17-S Tablet DVD

Om det ennå ikke har gått opp for deg: Ønskelisten min er en smule sarkastisk, og jeg vil bare komme alle ønskelistebloggene i forkjøpet. Hvis du skal oppfylle noe juleønske, foreslår jeg heller at du leser Ønskeliste for de 921 som jeg blogget i fjor. I disse førjulstider skader det ikke å tenke litt på, og gjøre litt for de som ikke er like heldig stilt som deg.

Jaja - enda et steg mot avgrunnen

2004-11-29 13:56

Jeg hadde egentlig tenkt å kommentere en artikkel om barn og chatting i VG1 da jeg bet meg merke i reklamen som gikk nederst på siden.

VG har begynt å kjøre reklame for online-casinoer

VG har altså begynt å vise reklame for online-casinoer. Hva blir det neste? Viagra og andre potensmidler, porno, eller kanskje pyramidespill? Kanskje de også vil selge reklameplass til de som så iherdig forsøker å herpe alle blogger med kommentar- og trackbackspam?

1 Jeg skal kommentere den - ville bare dele dette først.

Du har alltid rett, Kristin

2004-11-19 10:01

Jeg har visst uttalt at Kristin alltid har rett.

Dette ble uttalt i en diskusjon om melodien som går i bakgrunnen på det minimale (og fryktelig støyete) lydklippet.

Forbannet være mobiltelefoners diktafonfunksjon.

Deprimerende

2004-11-03 08:51

Om dette går som det ser ut akkurat nå, så er deprimerende det eneste ordet som er i næ;rheten av dekkende.

Hvilke nye land skal bombes for “Gud”, olje og Haliburton de neste fire åra?

Merk at “Gud” i anførselstegn er helt bevisst. Jeg innbiller meg ikke på noen måte at Vårherre er på parti med Dubya.

Korporasjonsgrådighet er ikke helt greit for morgendagens ledere

2004-10-25 17:05

Aftenposten postet i går resultatene fra en undersøkelse om piratkopiering. Essensen i artikkelen er: 55% av de spurte har brukt ulovlig kopiert programvare, og 59% av de spurte synes det er akseptabelt å bruke slik programvare, mens 46% tror de kommer til å bruke slik programvare i fremtiden.

Aftenpostens vinkling på dette er noe pussig, alternativt journalistisk syltynn og pressemeldingsaktig. La meg utdype:

Ting jeg lurer på uten at jeg egentlig vil vite svaret

2004-10-23 09:20

Dette blir muligens en serie i mange deler. Det første spørsmålet kommer her:

Hva slags pervers fetisj har vedkommede som har funnet ut at det er en god idé å bruke Elisabeth Grannemanns “Omatt og omatt” [1] i en reklame for makrell i tomat, og da spesielt tekstlinjen som lyder “Omatt og omatt sku’ elskoven praktiseres”. Hva er det egentlig folk vil gjøre med en kald tube blodlignende guffe?

[1] Jeg innbilte meg at det var May-Britt Andersen som sto bak denne, helt til Orakelet hos erfaring.com ga meg det rette svaret

Rett kjæledyr

2004-09-25 17:30

Når man skal anskaffe seg kjæledyr, kan det lønne seg å skaffe rett kjæledyr.

Tidligere i dag var jeg ute og gikk tur med min treårige sønn, Thomas, på skuldrene. På veien møtte vi en godt voksen mann, med en chiuaua i bånd. All den tid vi hadde sett denne karen litt tidligere på dagen, snakket vi litt om ham, og jeg sa “Det er han vi kjørte forbi da vi dro til butikken i sted, han med hunden i bånd”.

Og, det er jo en kjent, og tildels kjær klisjé at det er av fulle folk og barn man hører sannheten. Thomas svarte meg med følgende: “Det er ikke noen hund, det er en mus”.

Og det har han har jo så absolutt rett i.

Etter den søte kløe ...

2004-09-07 17:50

“Etter den søte kløe, kommer den sure svie”, heter det. Vel, jeg håper ikke det samme gjelder etter en ikke fullt så søt kløe, all den tid jeg sitter her med fem sting på ryggen. På det ene punktet som er umulig å nå på normalt vis. Som jeg kanskje skal være glad for, all den tid blod og klær er en særdeles dårlig kombinasjon.

Om det skal være noen moral i denne historien, må det bli følgende: Få for all del ikke føflekker midt på ryggen. Skulle du allikevel få en slik, sørg i det minste for at det er en av den sorten som ikke må skjæres bort.

Og om jeg leter etter trøst, må det være denne: Jeg slapp heldigvis å ta bort den på overarmen som sikkert ville betydd tyve sting.

Gratulerer

2004-09-06 11:34

Siden hun er altfor beskjeden, og lite PR-kåt, bør det i dag påpekes at Kristiane i dag fyller 20.

La oss så rope et trefoldig Hipp, hipp, hurra

(Og for den som vet hvilket år Kristiane er født: Det er, og forblir riktig at hun fyller 20.)

Med fråden om munnen: Forbrukerombudet

2004-08-07 00:12

Altså. Jeg sitter her på, av alle ting, en GPRS-forbindelse, med fråden om munnen. Jeg klaget for noen få dager siden på at Scientologikirken spammer meg.

Scientologikirken spammer meg

2004-07-29 17:10

(Note to English-speaking visitors: I have translated and adapted this document at Virtuelvis.)

For noen dager siden dukket en spam opp i innboksen min. Den fra en stiftelse som i mailen kaller seg «Hubbard Dianetikk-stiftelsen». Eller, som de kaller seg i andre land: Scientologikirken, eventuelt «Church of Scientology International» som de ynder å kalle seg.

Den første spammen

2004-03-08 16:30

Dagbladet skriver i dag at at spam har 10-års-jubileum. Jeg beklager å måtte skuffe både Dagbladet, dets lesere og journalisten: Det er i år 26 år siden verdens første spam ble sendt.

Forvirret?

2004-02-15 22:14

Hm. Jeg har forsøkt å selvteste hjernen min. For å finne ut om det er venstre eller høyre hjernehalvdel som er mest aktiv.

I følge denne testen er hjernen min venstredominant. Tar jeg derimot turen over til TestCafes test er hjernen min høyredominant. Om ikke annet, så får det meg til å tvile enda mer på verdien av online-tester.

Nikken med svin på skogen

2004-01-27 15:15

Jarle mottok i dag det som på legalesisk kalles for et Cease & Decist Han har også skrevet en kortfattet norsk versjon av Nikken-bølle-saken. Han blir bedt om å fjerne en kritisk artikkel han har skrevet om Nikken - et firma som driver med pyramidenettverksmarkedsføring. Den angivelige forbrytelsen er brudd på opphavsrett, uten at jeg klarer å finne et eneste ord som er brudd på noen slik lov.

De som er offer for Nikken tyder forøvrig på at vi som mennesker inntil det absolutt siste nekter å godta at vi har blitt rundlurt.

Morten Wang har angivelig også mottatt et slikt brev, for sin serie med artikler der han er kritisk til Nikken.

Gutter: Be disse folka om å ryke og reise!

IRC: Supermenn og svarte hingster

2004-01-04 20:40

Jeg kommer aldri så langt at jeg får postet statistikkvåset mitt for 2003. Forrige gang var det denne bergenseren med stemmen. Denne gangen: Arve prøver IRC, nærmere bestemt irc.lek.no. Enda litt nærmere bestemt, Arve prøver irc.lek.no med nicket «xwoman» og besøker kanalen #lek.

Til informasjon: Jeg åpnet kanalen, og holdt helt kjeft. Til skjermen min etter kun kort tid var full av private meldinger jeg begynte å svare forholdsvis uhøflig på. (Denne gangen får eventuelle blinde og synshemmede lesere ha meg unnskyldt, men søkeordsstatistikkene mine er allerede forurenset av menn som tenker med det andre hodet).

Kvinner: Dere har absolutt all min sympati om det er dette dere opplever hver gang dere beveger dere ut på nettet og tilkjennegir at dere er kvinner.

Ønskeliste for de 921

2003-12-22 09:49

Den populære desembersporten blant bloggere ser ut til å være ønskelisteposting. Rent personlig blir jeg litt uvel av å lese disse ønskelistene. Ikke fordi det er galt å ønske seg noe til jul. For all del, jeg har massevis av ting på ønskelisten jeg og. Grunnen til at jeg blir uvel er at disse ønskelistene fungerer som eksempler på vår kollektive egoisme. Presisering: Jeg mener heller ikke på noen måte at de som poster ønskelistene gjør noe galt.

En sen aften i webredaksjonen

2003-11-21 22:09

Hehe, av og til er det nok dette jeg ønsker skal skje med de som lager bråkete nettannonser.

IQ-tester

2003-11-15 23:47

Det er ikke altfor ofte jeg klikker på bannerannonser, men den som stolt erklærte at den ville lede meg til en «IQ test» var ytterst interessant. Først og fremst fordi antallet særskrivingsfeil på fem ord var fire, eller om du vil, brukte de ni på å skrive fem. Komplisert? Muligens. Det eneste ikke-orddelte ordet i annonsen var forøvrig «Personlig-hetstest».

Å sitte i heisen

2003-11-06 13:29

Gårsdagen var underlig.

Mellom fjerde og femte etasje

Dagen begynte med at jeg påtraff en politimann med automatvåpen som han pekte mot meg og noen av mine medstudenter, og med Gandalv-aktig røst erklærte «Dere kan ikke passere».

Dagen sluttet på måten bildet over viser: Arve, sittende fast mellom fjerde og femte etasje, i en heis – med morsomme mennesker med kamera på utsiden. Og redningsmenn i form av Falken, selv om de altså brukte tyve minutter på å nå frem.

De som ofrer på selvhøytidelighetens alter …

2003-11-05 10:59

… bør kanskje ikke delta i britiske realityshow.

Via Kyrre fant jeg disse sakene:

Jeg finner dette selvsagt hysterisk morsomt. Enda morsommere er reaksjonen til deltagerne:

Ikke bare krever mennene at serien må skrinlegges. De saksøker også TV-selskapet for seksuell trakassering. I de ukene de seks mennene har tilbrakt med den mørke skjønnheten, har de nemlig både kysset og klådd på «kvinnen».

Hva med å ikke bukke så fullstendig under for deres egne kjønnsorganer, karer?

seekristindomath.com

2003-10-24 20:13

Jo, altså, dette er en slags animasjonsrapport fra Woodstock. Morten og meg har altså fastslått at Kristin skal løse annengradsligninger og utlede cosinussetningen foran et webcam, i bare undertøyet.

Marianne

2003-10-22 16:35

Om det er slik for andre vet jeg ikke, men av og til dukker pussige historier fra fortiden plutselig opp i tankene mine og blir der i en dag eller to. Sommeren jeg var seksten møtte jeg Marianne, gjennom en venninne av min bror. Hun var sytten, blond, og fryktelig pen, husker jeg. Jeg var betatt, og fryktelig sjenert.

Hvis man først har lært å sykle…

2003-10-10 19:15

…så glemmer man det aldri.

Jeg var hos optikeren i dag – et besøk som var langt på overtid. Jeg hadde i lang tid levd med mine briller, briller jeg har fått mye tyn for av andre i bloggeverdenen – og nokså sikkert også med rette; de var gått så av moten at det var like før de kom på moten igjen.

Kristianes debut

2003-09-25 10:39

Nei, ikke den debuten. Den vet jeg lite om. Det jeg sikter til er at hun sist mandag debuterte som spaltist i papirutgaven av Klassekampen.

Nå er det forsåvidt ikke så spesielt at noen skriver i avisa, og jeg synes forsåvidt heller ikke det er spesielt rart at det er henne som skriver, all den tid hun er mer enn gjennomsnitts skrivefør.

Det som derimot er litt spesielt, er at hun får okkupere deler av baksida på avisa med sine skriverier om skammens CDer, fra hennes egen blogg. Norges første semiprofesjonelle blogger?

Gratulerer, Kristiane!

Transformasjon

2003-09-15 21:50

Min inntreden i studentenes rekker medfører noen underlige endringer. Den kanskje merkeligste av disse endringene er at jeg har gått fra å ha vært B-menneske til A-menneske in extremis.

I går la jeg meg før 23, og i dag tidlig sto jeg helt frivillig opp klokka ti på syv. Skremmende er det. Skremmende.

Old account

2003-09-15 09:41

Well it was a time on earth when in the books of heaven
An old account was standing for sins yet unforgiven
My name was at the top and many things below
But I went unto the keeper and settled it long ago
Long ago (down on my knees) long ago (I settled it all)
Yes the old account was settled long ago (hallelujah)
And the record’s clear today cause he washed my sins away
And the old account was settled long ago

Well the old account was large and growin’ every day
And I was always sinnin’ and I never tried to pray
But when I looked ahead and saw such pain and woe
Well I went unto the keeper and settled it long ago
Long ago (down on my knees)…

Now sinner seek the Lord repent of all your sins
Cause this he has commanded if you would enter in
And then if you should live a hundred years below
Well you know you got it settled cause you settled it long ago
Long ago (down on my knees)…

Johnny Cash (1932 - 2003) - Hvil i fred.

Skumle menn

2003-09-10 11:28

VG skriver i dag om en fyr jeg rett og slett synes ser ut som en litt skummelt sterotyp langer som deler ut gratis cannabis. Nå skal jeg ikke blande meg inn i den norske narkotikadebatten, all den tid den stort sett på begge sider er preget av fundamentalister som det ikke nytter å diskutere med.

Statistikk

2003-09-03 10:42

Siden hodet mitt er tomt for kreativitet, og istedet fylt med diskret matematikk, Java og digital representasjon, nøyer jeg meg med å resirkulere.

Noen må spise de høye biffene og kjøre de lave bilene

2003-09-01 10:57

Hm. Forrige uke innebar en viss dekadense i matveien:

Nå gjelder det bare å skaffe en bil så lav at jeg må ha skohorn for å passe inn.

Veske

2003-08-29 09:52

Annetten lurer på hva folk har i vesker/lommer. Jeg er mann, og har normalt ikke veske. Men jeg har sekk.

Analsex: Kelkoo pristester norske prostituerte

2003-08-24 14:34

Pornosurfere er underlige dyr. Såpass underlige at de blar gjennom hundrevis av søkemotortreff for å komme frem til denne websiden.

Det synes forøvrig også til å se ut at disse menneskene ofte er funksjonelle dyslektikere og kroniske særskrivere. Å søke etter «anal sex» er helt greit. La oss få fastslått dette en gang for alle: Vi bor i Norge, og her skriver vi «analsex».

Men, så til saken—jeg tenkte jeg skulle finne ut hvor disse treffene kom fra, og dro innom Kvasir. Det første resultatet i frisøktreffene er altså fra Kelkoo og bærer den treffende tittelen «anal sex - Kelkoo.com - beste pris : anal sex». Jeg antar dette betyr at Kelkoo pristester norske prostituerte.

Smake

2003-08-22 11:52

Smaker følelsen
Søtt, bittert, behagelig
Jeg liker det

Jeg hadde tenkt …

2003-08-17 21:05

Jeg hadde sett dig lenge, der du kom
for alltid vet jeg det, når du er nær —
og hadde tenkt å hilse lett og koldt,
fordi jeg ennu har dig altfor kjær.
Slik vilde jeg forsvare mig med kulde
og også verge dig på samme vis,
så alle våre nye drømme skulde
som sene blomster visne inn i is.

Jeg hadde tenkt… Men da du stanset
med dette hemmelige gode blikk
og dette fjerne smil, jeg vet så meget om —
da skjønte jeg at planen ikke gikk.
Jeg tok din hånd og følte fra dens flate
et varsomt strøk, det Iille kjærtegn, vi
bestandig brukte i en folksom gate
dengang da ennu intet var forbi.

— Rudolf Nilsen, “Hverdagen” (1929)

For den som vil ha mer Rudolf Nilsen finnes det en intet mindre enn fantastisk vevifisert samling her. I kveld nøyer jeg meg med melankolien.

Mygg

2003-08-14 19:49

Jeg er så glad jeg ikke bor mellom Indre og Ytre Billefjord, med mygg store som småfly.

Varselskilt mot mygg

Mer stillhet

2003-08-14 01:24

Jeg tillater meg, siden det fortsatt er sommer, å minne på at nettannonser med lyd er ondskapen selv.

Og så lenge dette tøyset fortsetter å eksistere, så blir linken i bunnen på denne websiden liggende. Altså, den som sier «Folkebevegelsen mot lyd i nettannonser».

Signer den. Link til den. Bruk den som signatur i mailen din. Og foreta gjerne en verbal dekapitasjon av de undermålerne som lager slikt, om du noensinne skulle møte dem.

Endetidstegn

2003-08-01 02:25

Annetten poster fra tid til annen om endetidstegn. Så jeg tenkte jeg også kunne begynne.

Kjære Jehovas Vitner

2003-07-30 23:12

Stathelle, 25. November 1999

Nå har dere ringt på mine dører med jevne og ujevne mellomrom i over tyve år. Hver gang med samme resultat. Dere har måttet gå før dere har fått lov til å overlevere dette “hyggelige lesestoffet” som dere kaller det. Hver gang har jeg i en eller annen form sagt “Nei, er ikke interessert”

Noen ganger har måten jeg har sagt det på vært høflig, andre ganger ikke fullt så høflig. Det har vært “Nei, beklager—Jeg tror allerede på Gud”. Det har også vært “Se til helvete å dra dere herfra”

Sommeren for elleve år siden, da jeg var 15 år, og hormonene raste i kroppen, var jeg alene hjemme i tre uker mens mine foreldre var på ferie. Dere sendte da to unge piker, omkring 16-17 år, i miniskjørt og trange topper på døren, kun et par dager etter at mine foreldre hadde reist avgårde. Si meg: overvåker dere huset her? Er det en grunn til at organisasjonen heter “Watchtower”? Jeg sa som vanlig “Nei” til deres forespørsler. Uten noen videre begrunnelse. Deretter gikk det én uke, før de samme unge piker ringte på døren. Jeg hadde allerede sett at dere kom, og tenkte “Skal jeg gå ut på verandaen, hive ut snoppen og tisse på deres små hoder, eller skal jeg gå ut og si at dere godt kan få komme inn hvis jeg kan få feie over dere”. Jeg sa istedet “Nei, dere var her for en uke siden, og jeg er fortsatt ikke interessert”.

Jeg angrer fortsatt.

Jeg har også møtt dere på en parkeringsplass mens jeg satt og koste med min kjære. Dere banket på bilruten, og jeg var såpass høflig at jeg åpnet og spurte hva det gjaldt. Når jeg sier “Nei, jeg er kristen, men tilhører ikke din menighet” kalte dere meg mer eller mindre vantro, og at ingen blid skjebne ventet på meg i livet etter dette. Dere har ved diverse anledninger stoppet meg på gata, og dyttet tidsskriftene deres i hendene på meg, uten mitt samtykke. Dere har og, uten mitt samtykke, lagt igjen tidsskrifter i min postkasse. I år omhandlende y2k-problemet, GPS-nullstillingen, amerikanske atomvåpen og Pavens sammenheng med tallet 666.

Himmelen. Det er det stedet der jeg tror jeg havner etter at dette jordiske liv er over, og Armageddon har fått gå sin gang. Dere har i over tyve år forsøkt å selge deres kristendom til meg, Men hvorfor skal jeg? Alle plassene i deres himmel er jo allerede reservet—alle 144 000. Hvor skulle jeg så gjort av meg? Jeg har ikke lyst til å fortsette å leve her på jorden etter Armageddon. Dette er jo som å selge konsertbilletter lenge etter at konserten allerede er utsolgt.

I dag ringte det på min dør igjen. Det var dere. Fortsatt to hunkjønn, men denne gangen har deres utsendte vært gjennom transformasjonen fra piker til unge kvinner. Skjørtene hadde også vokst, og rakk nå til et stykke ned på leggen. Det siste har muligens sammenheng med årstiden. Tankene om å tisse på dere fra oven var fortsatt der.

Kjære Jehovas vitner, kan dere nå slutte å plage meg. Jeg liker ikke direkte markedsføring, kjøper ikke av telefonselgere, gate- og dørselgere. Eller av dere.

Vennlig hilsen
Arve Bersvendsen

(Det er sommer, og jeg nøyer meg med å resirkulere)

Musikk på hjernen

2003-07-10 21:18

Jeg har en innrømmelse å komme med: Jeg har fullstendig sosialt uakseptabel musikk på hjernen for tida

Og så er jeg, i radiohelvetes sanne ånd, snart rede til å ofre trommehinnene mine for å slippe å høre den siste til Unni Willhelmsen. Jeg liker den ikke og er redd for å få den også på hjernen.

En gal, gal verden

2003-07-07 10:08

De som har puslet med CSS innimellom, har muligens vært innom sidene til Eric Meyer – og kanskje spesielt CSS-galleriet hans. Mannen har også en blogg, og det siste han skriver bekrefter strengt tatt bare at verden har gått fullstendig av hengslene:

Is anyone else getting spam from German e-mail addresses looking for a dimensional warp generator, preferably in the New York/Boston area?

Joda, dette underholder meg óg. Den omtalte spammen finner du i sin helhet her. Spammerne er på jakt etter: en 4-dimensjonal warp-generator med 256GB minne, en tidsforskyvende kondensator, en krystallionisator med ubegrenset backup-kapasitet, samt eventuelle kretsskjema.

Har du dette betaler de deg gladelig $5000 for bryderiet.

Ett år

2003-06-27 11:30

Hm. I dag er det ett år siden jeg første gang postet i denne bloggen. Jeg skulle gjerne vist hvordan den så ut den gangen, men det ser ikke ut som The Wayback Machine har arkivert denne siden etter at den ble en blogg.

Husmorskolen

2003-06-19 14:35

Hvis du lurer på hva som har hendt med med Husmorskolen, så sier Anja noe lurt om dette.

Oppdatering: Anja sier enda mer lurt. Husmorskolen lever igjen. Har du tidligere hatt konto, løp og registrer deg på nytt. Hadde du ikke konto fra før, gjør det allikevel.

Fjær

2003-06-17 23:34

Jeg leter etter fjærene i asken, men finner dem ikke.

Virtuell aksjespekulasjon

2003-06-10 17:40

Som noen ser, ligger det for øyeblikket en link til Blogshares nederst på denne siden. Jeg har altså både registrert meg og begynt å spille for å få noen ikke-eksisterende penger.

Mest for å se om jeg kan forstå noen av de mekanismene som driver våre mer alminnelige børser. Ikke fordi jeg nødvendigvis liker disse mekanismene, eller konsekvensen av disse mekanismene – men fordi jeg prøver å forstå dem uten noen reell risiko.

Oppdatering: Er det noen som spiller som vet om man er pliktig til å beholde linken til Blogshares etter at kravet man har gjort på bloggen er ratifisert?

Blakk?

2003-06-06 22:24

Gammel, gul tier.
Mer gammel, gul tier.

Hadde noen satt denne inn i banken for meg i 1973, året da denne seddelen er trykt og jeg er født, hadde den kontoen inneholdt … 45 kr.

Jeg tillater meg å være mer fornøyd med å få gjensyn med et betalingsmiddel som allerede var gått ut på dato da jeg endelig ble stor nok til å gå i butikken for å handle mitt eget smågodt.

Så barn (dere som er født på åttitallet): Når noen tvinger norsk musikkhistorie på dere og spiller de Lillos’ «Da tieren var gul», så snakker de om papirtiere, og ikke myntmonstrøsiteter.

Trackback-fiksing

2003-06-05 14:54

Folk har jo nevnt dette for meg før: at ikke trackbackene blir synlig i et entry med en gang de gjøres. Sean Wilsons modifikasjon burde nå ha løst dette problemet

Merk at patch-filene som tilbys på hans nettsted gjelder for MT 2.63 - hvis man vil endre dette for MT 2.64, må det gjøres for hånd - det tar litt tid, og krever litt innsats, men er forhåpentligvis verdt det. Aldri mer etterslepende trackbacks.

Bye-bye Winamp

2003-06-05 12:27

Dette er strengt tatt helt urelatert til at Justin Frankel tenker å forlate Nullsoft, men jeg kan nå melde at jeg har skiftet ut Winamp som medieavspiller. Jeg liker ikke skins, og jeg liker ikke UIer med uleselige mikrofonter.

Så da jeg fant Foobar2000 og fikk den til å virke som jeg ville etter litt krangling til å begynne med, var jeg fornøyd. En medieavspiller for Windows som faktisk ser ut som et Windowsprogram, og spiller alle de lydformatene jeg måtte finne på å gi den.

Versjonsnummeret har foreløpig ikke nådd 1.0, så ikke forvent at programmet er helt bugfritt, eller at dette er et program som passer for alle.

Åpenhet i bloggesfæren

2003-06-03 20:15

Da jeg begynte å skrive denne bloggen for snart et år siden, trodde jeg at jeg selv, og noen få venner ville bli de primære leserne, og jeg hadde kanskje regnet med 10–15 besøk om dagen.

Slik er det altså ikke lenger: Jeg har, for denne bloggen rundt 200 unike besøkende, og mellom 500 og 1000 sidevisninger daglig, og jeg har på ingen måte noen forventning om at alle om leser bloggen min, kjenner meg (Den andre bloggen min har besøkstall som er 20–30% høyere enn dette igjen, men den er på en måte unntatt siden den skal handle om tekniske ting).

Men, det er både en digresjon, og en begrunnelse for det egentlige spørsmålet mitt: Hvor åpen kan, og ikke minst bør man være i en blogg?

Hvordan ødelegge dagen

2003-06-01 21:46

Det er normalt ingen tekniske ting, duppeditter og IT-relaterte ting som fullstendig er i stand til å ødelegge dagen min. Dog forutsatt følgende:

 1. Glemmer at det finnes noe som heter Perl.
 2. At man ikke faktisk er nødt til å programmere i språket.

Dø, Larry Wall, dø!

Kraftig oppdatert

2003-05-30 20:41

Jeg har gitt hjelpefiler og kontaktinformasjon en kraftig oppussing, og jeg forsøker å etablere en grunnlinje for hva jeg forventer av deg som kommenterer her i bloggen, og for deg som ønsker å kontakte meg.

Oppdateringen av disse filene kommer delvis som en reaksjon på enkelte negative reaksjoner jeg vet Anja har fått på at hun har skrevet hva hun forventer av dem som ønsker å kommentere i bloggen hennes. Jeg forventer altså mye av det samme.

Du må gjerne fortelle meg om hva du mener om mine nye “husregler” – men prøv å holde deg til dem.

I skoddeheimen

2003-05-30 12:33

Kristin-lita har, etter lengre tids bloggepause, kommet tilbake til bloggeverdenen igjen. Med eget domene og greier.

Om du aldri har lest Kristin før, begynn med det. Jeg har tidligere lest skriveriene hennes religiøst, og har tenkt til å fortsette med det.

Norsk bibel (1938)

2003-05-29 15:36

«Endå um eg skulde ganga i daugeskuggens dal, so ottast eg ikkje for noko vondt; for du er med meg, din kjepp og din stav dei trøystar meg.»

Salmenes bok, 23:4. Norsk bibel 1938.

Den tilsvarende passasjen i den mer tidsriktige bokmålsbibelen fra Det Norske Bibelselskap lyder slik:

«Selv om jeg går i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for noe vondt. For du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg.»

Salmenes bok, 23:4, Det Norske Bibelselskap.

Begge passsasjene sier det samme, men jeg synes rett og slett den gamle nynorskutgaven er så uendelig mye vakrere, selv som bokmålsbruker.

Jeg kjeder meg

2003-05-27 15:48

Siden jeg ikke er glad i å svare på andres tester, og å lime opp resultatet av disse i min egen blogg, så har jeg likegodt laget en test selv.

Testen omhandler den utgamle publiseringskunsten MovableType-Do, eller til daglig, MT-Do. Hvordan jeg selv scorer? Se her.

The Register

2003-05-25 23:37

Wow. Jeg er visst nevnt i The Register. Og jeg som var misunnelig på Ine for at hun var på trykk i New York Times.

Ferdigdesignet

2003-05-20 18:00

Lill Kristin skrev i den engelske bloggen sin noe om design – eller snarere hvorfor forholdsvis få bør ta det ordet i sin munn når de snakker om endringer de har gjort i sine egne websider.

Braindump, bokmerker

2003-05-15 21:59

Altså, en blogg er så mangt. En av tingene er å fungere som backuphjerne, der jeg kan lagre ting for ettertiden. Dette blir derfor en slags samleposting med ting jeg har vært innom, eller drevet med i det siste.

Tolk

2003-05-11 16:35

Innimellom leser jeg Slashdot – ikke for de oftest hjernedøde kommentarene, men fordi jeg nok må innse at jeg er en geek.

Via Slashdot fant jeg denne artikkelen hos CNN om en ledig jobb som Klingon-tolk hos sosialtjenesten i Multnomah County, Oregon.

Og om noen skulle lure, der er sosialtjenestens avdeling for mental helse det dreier seg om.

Oppdatering: Denne nyheten var, dessveere, falsk

«Hvordan går det?»

2003-05-08 23:14

Et enkelt spørsmål. Som oftest gir også folk et enkelt svar. «Jotakk, bare bra» sier vi, og ferdig med det. Men er det egentlig sant? Svarer vi bare for å slippe ytterligere spørsmål, eller svarer vi fordi vi har det bra. Da jeg stilte spørsmålet til noen som en alminnelig høflighetsfrase for en liten stund siden ble jeg helt satt ut. «Nei, akkurat nå går det ikke så bra» – etterfulgt av nyheter som ikke var så gode.

Tøft sagt, og tøft gjort. Det skal store mennesker til for å innrømme at alt ikke er greit hele tiden.

Surrealistisk matvås

2003-05-06 23:41

I dag forsøkte jeg etter beste evne å følge med på TVNorge-programmet «Kokken Bob», eller «The Surreal Gourmet» som programmet egentlig heter. Herregud. Det ene gourmetgenet jeg har led.

Zen og kunsten å utøve ultravold

2003-04-26 16:40

Speedball IIFor mange år siden var jeg Amigaeier, og jeg husker at jeg brukte mye tid på Speedball II - klodens mest fantastisk, deilige voldsspill. Speedball II er et ballspill som ligner på en blanding av rugby og håndball, der man får poeng for å score mål, for å treffe bonusting, og man får poeng for å skade motstanderne.

På trikken

2003-04-26 00:31

Første påskedag ble, som den observante, alternativt obsessive, bloggleser muligens har fått med seg tilbrakt sammen med Lill hos Anja og Arne.

Fem jeg vil drikke øl med

2003-04-17 10:11

… men som jeg nok aldri vil møte.

 1. Robbie Williams: En mann som relativt uannonsert kan ta over programlederjobben fra Fredrik Skavlan, og gjøre «Først & sist» til et severdig program, er en bra mann.
 2. Michael Moore: Bra mann. Uten videre kommentar.
 3. Matias Faldbakken: Ok. Faren hans skriver ikke bøker jeg bryr meg om, men det gjør Matias selv. Intet mindre enn genialt.
 4. Desmond Tutu: Søt mann. Everything war can do, peace can do better, som han sa i et intervju med TV2.
 5. Jesus: Jeg har ikke så mange helter – men dette er en.

Bymorgen

2003-04-16 10:14

Det er noe eget ved å våkne tidlig i byen.

Jeg har bodd på små tettsteder, store tettsteder, i normale byer og Oslo.

Og ingen steder er det så godt å våkne tidlig som i Oslo. Å ligge på ryggen og lytte. Lytte på stillheten. Lytte til forandringen i stillheten – høre den første trikken dundre forbi. Høre fuglene som våkner til liv to minutter etter at trikken har passert. Høre de første bilene som passerer. Mennesker som beveger seg utendørs. Fulle samer som står og skriker.

Det er å høre på et liv som jeg ikke har funnet andre steder i dette landet.

Bisarre drømmer om Gud

2003-04-11 10:01

Jeg har vanligvis noen forholdsvis bisarre drømmer, men den jeg drømte natt til i går var såpass underlig at jeg trengte omtrent en dag og en ny natt for å fordøye den.

Tredve

2003-04-08 12:54

Jeg fyller tredve i dag. Jeg har absolutt ikke tenkt å feire det. Ikke fordi jeg føler meg gammel – jeg vel bare ferdig med 35% av livet, eller deromkring – og vet at jeg kommer til å ha mange gode år fremover (og sikkert også innimellom ett og annet dårlig).

Javel

2003-04-06 21:36

Å tilbringe en aften på kafé medfører ofte mange «Javel».

Kanskje fordi jeg ikke lenger forstår hvorfor folk kler seg som de gjør.

Brus

2003-04-05 22:27

Kristiane nevner den nye pasjonsfrukt-Soloen (som jeg ikke gidder å linke til fordi de krever at jeg skal ha reklame-vås-pluginen Flash installert).

Joda, den er god, men da jeg smakte den, hadde jeg en distinkt følelse av Déjà Vu, uten at jeg eksakt kunne si hvorfor. Det kunne derimot min kjære. Dette er «Love» – åttitallsbrusen som bare kom i halvlitersbokser. Noen som husker den? Og noen som evt. er skrikende uenig?

Lørdagslykke

2003-04-05 15:55

Lørdagslykke er:

Nå er det lørdagslykke. Snart er det hverdagslykke.

Åtte råd for god helse, del åtte

2003-04-01 18:32

Vern deg mot smitte.
Joda. Smittevern er vel og bra det, men verner denne lille fjotten seg ved å stå tyve cm fra en snørrende fjott med lommetørkle mens han nyser?

Ikke dermed sagt at man skal behandle alle syke som Hong Kongs SARS-pasienter.

Åtte råd for god helse, del syv

2003-04-01 09:44

I dag har vi kommet til tesen om at «Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær».

Kle deg fornuftig.

Åtte råd for god helse, del seks

2003-03-31 12:44

Misbruk ikke nytelsesmidler.

Ellers har «Naturkunnskap for folkeskolen» dette å si om tobakk:

Tobakk inneholder den farlige gifta nikotin. Alle leger er enige om at barn tar skade av tobakk. Også voksne kan ta skade om de overdriver bruken. Nikotinforgiftning tar særlig på hjertet, og nervøsitet og søvnløshet følger gjerne med.

Vi vet jo i dag, 42 år senere, langt mer om tobakkens skadevirkninger – men jeg savner kanskje litt av evnen til å se sigaretter som et nytelsesmiddel blant våre politikere.

Åtte råd for god helse, del fem

2003-03-30 11:57

Vær reinslig!
Absolutt! Og piker; det er verken renslig eller delikat å bruke 22 tonn parfyme for å skjule at dere ikke dusjet i dag tidlig. Det er kvalmt, kvalmt, kvalmt.

Åtte råd for god helse, del fire

2003-03-29 08:55

Driv idrett og passende kroppsøvinger
Vi er ikke født med ski på beina. Bare se så grinete vi blir når vi får dem på oss.

Åtte råd for god helse, del tre

2003-03-28 11:40

Sørg for riktig skifte mellom arbeid og hvile
Betyr det at barna skal gjøre alt arbeidet for én når de har nådd skolealder, slik at man selv kan ligge og slange seg i hengekøya? Kjære?

Åtte råd for god helse, del to

2003-03-27 11:11

Joda. Det er åtte deler, og med litt hodepine etter champagnedrikking på en onsdag kommer del to i veien til et bedre liv. Jeg kan forøvrig allerede nå røpe at champagne på en onsdag ikke er blant de åtte rådene, selv om det kanskje burde vært det.

Vær mye ute i sol og frisk luft
Jeg har virkelig tenkt å følge rådet, så lenge det ikke medfører at jeg blir gretten.

Åtte råd for god helse, del én

2003-03-26 11:12

Jeg fant en gammel skolebok, «Naturkunnskap for folkeskolen» av A. Holmsen og O. Strøm.

Eksemplaret jeg besitter er 28. opplag, og trykket i 1961, og gitt ut på J.W.Cappelens forlag.

Bakerst i boka finnes en illustrert guide til god helse, i åtte deler. Jeg synes tegningene var såpass interessante (les: søte) at jeg likegodt scannet dem. Her er den første:

Spis riktig kost
Ser ikke guttungen kvalmende blid og lykkelig ut?

5 ekle ting

2003-03-25 12:35

Jeg er ikke den store listeskriveren, men here goes:

Hver av de fem har forskjellige begrunnelser – dere kan selv spekulere på hvilke.

Spamlogikk

2003-03-24 17:31

I likhet med de fleste andre mottar jeg spam – en av dem med reklame for en webside med hjemløse jenter, som tvinges til både oral og vaginal (og sikkert også anal) sex for å betale husleia.

Textile på prøve

2003-03-18 13:27

Jeg har gjort en bitteliten endring i kommentarsystemet her. Det er ikke verre enn følgende: Du kan, innenfor visse rammer velge å benytte deg av Textile-formattering til innleggene dine.

Bøker som aldri skulle vært utgitt

2003-03-15 16:22

Jeg leser mye. Enten det er faglitteratur, skjønnlitteratur, aviser eller for den sakens skyld, blogger. Altså ting både med og uten ISBN eller ISSN.

Mail

2003-03-13 19:19

Hvis du har tittet i navigasjonskolonnen, kan det hende du har oppdaget at jeg faktisk er kontaktbar pr. mail. La meg nå etablere noen få grunnregler for å sende meg mail:

Ut over dette er det ingen regler. Jeg leser alt, og prøver å svare på det jeg kan.

Kjæreste

2003-03-13 12:27

Jeg har en fantastisk kjæreste. Mer er det ikke å si om den saken.

Søndagslinker

2003-03-09 22:39

For de som eventuelt ikke måtte lese bloggen til Kristiane – begynn med det! Hun har i dag gjort en virkelig innsats, og scannet Harald Kolstads legendariske anmeldelse av Dis.

Kjendisbloggere, del N

2003-03-07 23:55

Nå lekte jeg aldri med dukker som liten (jeg er da absolutt hankjønn, må vite) – men kunne ikke unngå å nevne dette: Barbie er blitt en blogger. Hun har byttet ut litt gamle, traurige Ken med nye og moderne Josh, anskaffet seg laptop og begynt å dele ut livet sitt på nettet.

Hvilket kanskje bør være det største og siste beviset på at blogging ikke lenger er subkultur, men virkelig mainstream.

Uestetiske ord

2003-03-07 10:49

Innføringen av PCen har trukket en del nye ord og tegn inn i språket vårt. To av dem hater jeg virkelig. Det tredje har jeg en litt mindre høne å plukke med.

Kjendisbloggere

2003-03-06 16:19

Jeg har tidligere skrevet om kjente bloggere – og selv om jeg vet jeg er noen dager på etterskudd, hele verdens nakne chéf, Jamie Oliver har noe som ligner en blogg.

(Via: Ellen og Eirik.)

MP3, P2P og musikkjøp

2003-03-05 13:50

Da jeg satt på bussen i sted med MP3-spilleren på øret, slo det meg at musikkbransjen kan takke Napster, WinMX og lignende tjenester for mange av kronene jeg har lagt igjen der.

Mellom to trikkestopp, med Ericsson og Shivaree som vern mot støy, mennesker, og kanskje spesielt kombinasjonen av dem, kom jeg på tre artister som kan takke nærmeste P2P-nettverk for at jeg har brukt penger på dem:

Tog mot øst

2003-03-03 20:23

Jeg elsker å reise med t-bane. Ikke fordi det er så fryktelig mye å ta seg til der. Snarere tvert i mot.

Fakta om februar

2003-03-01 10:15

Riktig navlebeskuende fakta, tilogmed, altså denne bloggen, eller snarere om dere, som leser:

Falmet uskyld

2003-02-27 21:32

Lomo-dåpsbilde
Uskyld, slik vi liker å tenke på den.

Falmet dåpsbilde
Uskyld, slik den ofte er.

Motivet er fra dåpen min, en gang i nittensyttitre. Dåpsbarnet burde ikke være for vanskelig å identifisere. De andre menneskene på bildene er, med klokka: mamma, pappa, bestemor, min gudmor, og til sist, i midten, min bestefar. Bestefar døde i 1981.

Et solid måltid

2003-02-26 19:08

— eller om du heller vil: dagens trykkfeil.

Lasse er glad i skrei. Fersk skal den være, og jeg registrerer at rogn og lever hører med. Men dette synes jeg muligens er å overdrive:

 • Ca. 1 kg. fersk skrei
 • Ca. 200 g lever av skrei/torsk
 • Ca. 400 kg. rogn av skrei/torsk
 • Salt
 • Eddik
 • Hel svart pepper

Altså, selv de verste storspiserne jeg har møtt har pleid å stoppe i god tid før de har spist tilsvarende sin egen kroppsvekt.

Gamle websider

2003-02-26 00:40

I dag fant jeg den aller første websiden jeg laget. Nei, du får ikke se den. Stol på meg: det var ille. Virkelig ille.

Jeg har heldigvis lært på syv år og elleve dager.

01.45

2003-02-24 23:10

Lørdag 13. juli 2002, Dubliners, Oslo. Klokka var 01.45 og lørdagen var allerede blitt søndag. Jeg var egentlig på vei hjem, satt ved bardisken midt i en øl som jeg følte var én for mye. Jeg var blitt alene igjen, de andre hadde akkurat gått. Jeg trengte å tenke.

Antibiomatika

2003-02-23 00:00

Velkommen tilbake. Som du muligens legger merke til, har bloggen fått ny innpakning, og nytt navn. Verken det nye navnet, eller den nye innpakningen er helt uten mening.

Nytt navn?

2003-02-20 14:38

Jeg kunne tenke meg et mer kreativt navn på denne bloggen enn bare et domenenavn. Problemet er bare at jeg ikke helt aner hva jeg skal kalle den. Så, dette er en slags konkurranse. Post ditt navneforslag i en kommentar.

Oppdatering: Jeg har funnet Navnet. Hva det til slutt ble vet bare de som vet, og jeg avslører det når alt er klart.

Den som leter skal finne

2003-02-14 14:39

Jeg tror ikke jeg har allverdens materiale som er skummelt, eller farlig for andre. Det betyr dog ikke at folk ikke kommer hit på leting etter porno.

Hvem du nå enn er som har søkt etter «Elsk meg i rompa» — eh, nei, jeg står over.

Og til dere som stadig søker etter «sexy gamle damer» — her finnes de ikke. Og til dere som søker etter det motsatte, gå bort og dø på dere.

Men, du som så treffende gjennom søkemotoren her har etterlyst RSS-feeden min. Den har vært her hele tiden, men har vært litt godt gjemt i <link>. Nå skal det dog være alminnelig synlige linker til de to RSS-feedene jeg har (0.91 og 1.0).

Heh

2003-02-14 12:24

Ingen skal beskylde Opera for å mangle humor.

Og ja, om du prøver å laste ned den versjonen av Opera, så får du akkurat det pressemeldingen sier.

Ikke flytt til Amerika, barn

2003-02-13 08:40

Altså, joda. Jeg visste at det var patentenes land, men allikevel.

Steven Olson har patent på å huske. Nei, ikke som i «å minnes», men som i å sette seg på lekeapparat med tau hengende ned, og svinge fra side til side.

Noen som vil sponse meg med de nødvendige $20 000, så jeg kan ta patent på å puste? Alternativt synes jeg noen kan sørge for god gammeldags rev'lusjon der borte. Og henge alle advokatene og patentkontoret deres, elns.

Beroligende

2003-02-11 13:58

Lyden av trikker, trafikk og utrykningskjøretøy har noe virkelig beroligende over seg. Noe udefinerbart. Men, det bringer ro inn i sjela mi. Ro som trengs.

Utmeldingsskjema

2003-02-07 21:18

Og der mistet jeg absolutt siste tro på at vi lever i et land som virker. Kjære folkeregister, kan dere snarest sende utmeldingsskjema?

Å logge eller ikke logge

2003-02-07 21:05

— det er spørsmålet. Det er en smule frustrerende å for annen gang på to uker, oppdage utenfor Webhusets åpningstider at dumme-Apache ikke oppdaterer access.log.

Hei. Dette er pokker ikke rettferdig på en dag der jeg har skrevet noe som faktisk har blitt såpass lagt merke til at trafikken i løpet av 12 timer var godt over det dobbelte av dagen før.

Dagens dysleksi

2003-02-05 15:30

Ord jeg i dag enten har observert eller skrevet selv: Nightmarge, spykotisk.

Nye 48 timer

2003-02-03 21:20

Oppdatering: Tre bra ting, ikke to. Takk, Anja.

Og mens jeg er i gang - de to andre bra tingene: Schærsten og Kristiane.

Siste 48 timer

2003-02-03 20:45

100 virkelig dårlige ting. 4500mg Paracetamol. Blæh.

To bra ting. Attpåtil så bra ting at jeg allikevel velger å ikke stryke andre og tredje februar i det Herrens år totusenogtre permanent fra kalenderen.

Kongen er død, leve kongen!

2003-01-30 18:48

Jippi!. Etter 20 dager med likskjorte er liksom.net endelig oppe igjen. Denne dagen ble med ett mye bedre.

Monowheel!

2003-01-29 23:57

Rocket Roadster Monocycle

Jeg har ikke godt av å lese i ymse blogger, som Jamie Zawinskis. For første gang i mitt liv har jeg altså lyst på motorsykkel. Ikke en helt vanlig en, men en monosykkel.

American Road Shop har noen bilder av de vanvittige farkostene, og ellers har Douglas Self masse informasjon om fenomenet.

That's her in the corner

2003-01-29 23:25

Blogging skaper tydeligvis abstinenser. Nå har Kristiane fått seg egen blogg.

Konsulent

2003-01-28 12:50

Alle med litt mer enn normal peiling på hvordan datamaskiner fungerer, ender før eller siden opp med at noen spør om hjelp.

Joda, om familie, venner og bekjente ringer, og har helt konkrete spørsmål svarer jeg oftest. Jeg er ikke helt blottet for hjelpsomhet.

Men, vær så snill, ikke kom med «Om jeg kommer over til deg med maskinen ...» og forvent at jeg skal gjøre ting gratis. Gratis gjør jeg bare slike ting når det er den nærmeste familien som spør, og det forhindrer familietragedier, krig eller ting av tilsvarende alvorlighetsgrad.

Jeg installerer ikke Windows frivillig.

Metablogging

2003-01-28 01:47

Jeg har lenge voktet meg vel for å gjøre det jeg nå skal. Metablogge. Altså, blogge om blogging. Ikke bare det: Jeg har til hensikt å metablogge om metabloggerne. Altså blogge om de som blogger om blogging.

Hemingway

2003-01-24 15:54

Jeg må tilstå: Jeg digger Ernest Hemingway. Mannen var jo ultratøff mannemann som løper på jakt, og gjør alt som testosteronbomber gjør. Jeg digger kanskje ikke at han valgte å avslutte sitt eget liv ved å blåse hodet av seg, men det passer da inn i mønsteret for resten av livet hans.

Det jeg digger er den tilsynelatende åpenbare konflikten mellom livet han levde, og bøkene, som ofte er storslåtte, vakre kjærlighetshistorier. Den tilsynelatende konflikten. For uansett hva jeg leser av ham, er det alltid klart i løpet av maksimalt et kapittel at det alltid ligger noe udefinert trist og lurer under overflaten, noe tragisk. Og det blir ikke mindre vakkert av den grunn.

Da er det sånn at tilogmed jeg kan tilgi dårlige og klønete oversettelser, som den Peter Magnus-oversatte "Edens Have", som åpner med og/å-feil i første kapittel, på første side.

Enda mer tilfeldig linking

2003-01-22 01:07

Googlefight. Det skulle ikke være nødvendig å si stort mer.

<Linkage type="random" />

2003-01-21 11:57

Innimellom samler det seg gjerne opp litt linker man vil dele med omverdenen.

Tidenes idioti?

2003-01-21 00:01

Musemtour.com - et firma som blant annet selger pedagogisk leketøy, er utsatt for noe som vel må være det frekkeste og mest idiotiske søksmålet noensinne.

Altså: Å angivelig ha patent på en persistent navigasjonsstolpe i et/flere dokument. Herregud. Når skal amerikanerne få huet ut av ræva og skjønne at de har klodens mest idiotiske patentsystem, og at advokatene i det landet burde vært klynget opp og brent?

Digitalghettoen

2003-01-20 15:36

Jeg meldte for en stund siden at det var forandringer i vente. Forandringene blir omtrent som følger

Den etiske moralvelgeren

2003-01-18 11:19

Eller Hvilken filosof er du?. For meg endte det slik:

 1. Spinoza
 2. Aquinas
 3. Aristoteles

Syk

2003-01-16 21:32

Det verste med å våkne opp det er når jeg er syk.
Magen min er fæl og dum og skallen min er myk.
Og røde hunder, meslinger og alt som ille er - mhm.
Det herjer rundt i kroppen min som råtne tyttebær - mhm.

Så kjedelig å ligge her og ikke være frisk.
Ikke er det godt med mat og slettes ikke fisk.
Ikke kan jeg lese, for det har jeg ikke lært - mhm.
Og hvis jeg nå vil synge blir det bare tull og fælt - mhm.

Da må jeg
holde sengen hele dagen.
Får bare
havresuppe ned i magen.
Den er sleip og glatt,
men det er for at
da blir jeg mye raskere frisk igjen.
Sier Ludvigsen.

Det verste er når jeg blir frisk for da må jeg stå opp.
Når endelig det begynner å bli artig er det stopp.
Har du prøvd å snyte nesen mens du synger ompa - hm?
Har du prøvd å plukke dyna opp fra gulvet med rompa - hm?

Nei, jeg vil 
holde sengen hele dagen.
Få bare
havresuppe ned i magen.
Den er sleip og glatt,
men det er for at
da blir jeg mye raskere frisk igjen.
Sier Ludvigsen.

(Dolmen og Lorentzen)

Kollektivgnålere

2003-01-13 14:24

Jeg benytter meg både titt og ofte av kollektive transportmidler. Både fordi jeg synes det er en samfunnsøkomisk ansvarlig greie, og fordi det er personlig økonomisk greit å slippe å eie bil når man faktisk ikke trenger en.

Kjente bloggetryner

2003-01-12 01:58

Etter å ha våset en hel ettermiddag over MSN med Anja (som fortsatt bør jobbe med andre ting enn kundeservice, som f.eks. design), og forsøkt å finne kjente bloggetryner, gravde jeg meg litt lenger ned i materien. Og tro det eller ei, det finnes faktisk kjente fjes som blogger, på den ene eller andre måten. Her er de jeg fant, i tilfeldig valgt rekkefølge.

Mine tanker om spam

2003-01-11 16:25

Dette skrives i ren frustrasjon og i mangel av noe å knuse.

Frustrasjon over en eller annen spammende jævel som, frekt nok forsøker å bruke konstruerte epostadresser med mitt domene som avsenderadresser.

Om å ligne på kjendiser

2003-01-11 00:32

Jeg har selvsagt lest bloggene til Kristin og Lill Kristin, og deres søken etter hvilke kjendiser de ligner på

Forandringer

2003-01-06 10:04

Jeg har foretatt et slags valg. Valget består helt enkelt i at jeg ikke lenger vil skrive webrelaterte artikler på norsk. Ikke først og fremst fordi jeg ikke vil, men fordi jeg vil stå litt friere til å også skrive om andre temaer, som kanskje ikke passer så godt inn under liksom-paraplyen.

Om noen eventuelt skulle savne det, så nei - jeg kommer fortsatt til å skrive om webting - men på en ny site. Vent og se.

Auda

2002-12-10 14:12

Etter å ha tatt i bruk Aggie, et lite verktøy som hjelper meg å holde orden på i det minste endel av bloggene jeg leser, oppdaget jeg til min egen forferdelse at RDF-versjonen av denne bloggen har vært ugyldig. Antagelig lenge. Problemet er forhåpentligvis fikset.

Nytt design

2002-11-28 09:03

CSS er sannelig moro. I forbindelse med at jeg også forbereder en engelskspråklig blogg, fikk jeg det for meg at de to bloggene skulle ha likt design, og jeg fant også ut at denne siten sårt trengte et redesign. Som tenkt, så gjort.

Bortsett fra at det visuelle forhåpentligvis er litt freshere enn tidligere, har jeg også utnyttet mulighetene som nye browsere gir. Hvis du ser i den øverste boksen på høyre side, vil du se en boks der det står "Finn din stil". Hvis du har Javascript aktivert, og klikker på en av de tre linkene i boksen i en passende browser, som Opera 7, Mozilla, eller Internet Explorer, vil du oppdage at siten gjennomgår et aldri så lite stilskifte, og du kan forhåpentligvis velge en stil som passer deg. Fornuftig lat som jeg er, har jeg lånt scriptet fra A List Apart, og også latt meg inspirere.

Forøvrig: jeg er klar over at det gjenstår litt småplukk å redigere i stilsettet, som f.eks. farger på linkene. Det kommer dog på plass i løpet av en dag eller to. Skulle det være noen issues med siten som gjør den uleselig i din browser, si gjerne fra. Bare ikke kom og gnål om Netscape 4.x - den gir jeg veldig blaffen i.

Opera 7 beta 1

2002-11-13 11:36

Opera har nå sluppet den første offentlige betaen av Opera 7. Jeg har testet den litt.

Til dere 185 andre

2002-11-09 23:42

Som et apropos til statistikkene her. Jeg registrerer at endel av søkemotortreffene er folk som søker på Bersvendsen. Skulle noen av dere 185 andre nordmenn som bærer Bersvendsen-navnet lese dette etter å ha funnet frem på den måten, har jeg en beskjed.

Dette domenet ble i sin tid ikke kjøpt inn for å være min private lekeplass - det ble kjøpt inn for å forhindre at kommersielle krefter kunne utnytte et navn som er så sjeldent i vårt lille land at ikke hvemsomhelst kan skifte navn til Bersvendsen og slippe unna med det.

Det betyr også at jeg ikke er spesielt gnien på å gi dere som føler dere har et legitimt krav på det en epost-adresse som ender på bersvendsen.com. Skulle dere påberope dere lyst og rett til det, sender dere meg en mail på navn @ bersvendsen . com. I første omgang er det nok bare mail jeg kan skaffe, men dersom noen er interessert i å ha sine egne blogger her også, er det en mulighet for det, dersom dere også bidrar med å bære de ekstra kostnadene det medfører dersom hostingutgiftene hos Webhuset blir høyere.

Viral markedsføring

2002-10-28 16:00

ITavisen kan melde at nye måter å spamme på dukker opp. Konseptet er som følger: du sender et e-card til noen. Dersom de skulle være dumme nok til å lese dette e-cardet, vil det spammes videre til alle i Outlooks adressebok.

På sitt lille vis, synes jeg dette er greit: de som sender meg slikt, vil ende opp med å abusemeldes. Folk som aktivt bidrar til spamspredning fortjener ikke internetttilgang.

Bidrag

2002-10-11 17:16

Endelig fått ut fingeren, og reparert spacebaren på mitt elskede Tandberg TDV-5000. Absolutt et tastatur å være glad i. Hvis noen vet om disse fortsatt produseres, vil jeg gjerne vite hvor jeg får tak i et med Windows-tast.

Movable Type

2002-10-11 13:33

MT er nå oppgradert til 2.5. Noe av det greieste med den nye versjonen er at mt-search nå er integrert.

Bare som en påminnelse

2002-10-07 01:02

Dere kan, om dere ønsker, be om å få tilsendt en mail hver gang denne bloggen oppdateres. arve (hos) bersvendsen dot com er stedet å sende mailen med henvendelsen.

Warholsk?

2002-09-30 18:57

Lill Kristin

Av en eller annen grunn kom jeg til å tenke på Andy Warhol i går. Antagelig fordi jeg synes det Google gjorde til fødselsdagen hans var litt morsomt.

Uansett - jeg skal ikke påberope meg å være noen artist, men resultatet ble nå engang seende slik ut. Og modellen er en fryd, og svært inspirerende å jobbe med.

Tellerskrittkapring

2002-09-25 13:53

Jeg har vært forsøkt utsatt for tellerskrittyveri. Jeg ville tapt penger, om jeg som for noen år siden var modembruker. Nå er jeg heldigvis ikke det, og kan gå videre uten blødende lommebok.

Siden jeg absolutt ikke frivillig har installert slike kapringstjenester, har det fått meg til å tenke. Tenke på hvor ansvaret kanskje bør ligge.

Yesterdays news

2002-09-14 20:26

digi.no melder at Skandiabanken ber kundene sine bytte til Opera.

Gledelig for Opera. Dette liker jeg.

zapp

2002-06-27 01:35

Jaja, så tok latskapen meg. Innholdet på disse sidene var litt tungt og kjedelig å vedlikeholde - og enhver utvikling av innholdet har vært nokså effektivt forhindret fra oppdatering både på grunn av flytting, jobb og dårlig innsatsvilje.

Om noen skulle savne artiklene om personvern, spyware, og desslike, så kommer de tilbake. Ikke i dag, ikke i morgen, men i en ikke altfor fjern fremtid. Det viktigste er først å få det nye designet på plass.

De artiklene som kommer blir forhåpentligvis både bedre, fler og mer oppdaterte.