antibiomatika

Fergeterminalen

2007-05-29 09:31

Altså. Hver gang jeg kjører forbi Bjørvika (noe som skjer et par ganger om dagen), og ser det nye Operahuset så er det en ting som plager meg: Operahuset ser virkelig ikke ut som et operahus. Inneklemt mellom containerhavn og vei, så minner den meg mest om en fergeterminal.

Se selv:

Det nye operabygget i Bjørvika

(Bilde fra Wikipedia)

Jeg håper, men tror ikke, at inntrykket mitt av bygget blir litt bedre, etterhvert som både containerhavn og vei blir borte, og jeg døper herved nybygget “Fergeterminalen”.

Verdens kjipeste låter

2007-02-05 11:15

Kristiane skrev for en tid tilbake om verdens kjipeste låter. Jeg kan ikke være verre enn at jeg presenterer min egen liste. I delvis rangert rekkefølge, og med varierende begrunnelser:

Crazy Frog - Axel F
Ingenting er i stand til å symbolisere mitt grenseløse hat mot Jamba som denne låta. Siden jeg er prinsipielt i mot dødsstraff, kan jeg ikke ikke foreslå dødsstraff for dette “fenomenet” heller, uansett hvor fristende det måtte være. Da min femårige sønn var med meg inn på platekompaniet ble han et øyeblikk stående og titte på et Crazy Frog-cover, hvorpå jeg sa “Nei, vi kjøper ikke Crazy Frog”, hvorpå jeg sa “Sånt popkulturelt søppel skal vi ikke ha i hus” etter hans vage protester om at dette var moro for barn.
"De nye gitarkameratene" - Hallelujah
Altså, la meg nå først presisere at “De nye gitarkameratene” ikke heter dette, media har gitt dem navnet (uten at de har protestert nevneverdig), og jeg skjønner godt at de originale gitarkameratene tar navnet ille opp, så dårlig som dette er. La meg også få presisere at vi trenger et lovforbud mot å lage så dårlige coverversjoner av så bra låter. Den globale oppvarmingen det skrives så mye om skyldes antagelig at Jeff Buckley spinner i graven (og la meg også presisere at jeg vet det er Leonard Cohen som har originalen)
Crystal Waters - Gypsy Woman
Urk. Hun synger surt, videoen er dårlig, og sangen har muligens den mest enerverende teksten noensinne. “La da dee da dee da”. Grrr.
Celine Dion - My Heart Will Go On
Titanic ville antagelig vært en langt bedre film uten. For mange år siden fikk jeg faktisk denne i gave som CD-singel. Et par sokker hadde antagelig vært en bedre idé.
The White Stripes - Jolene
Jack White, kan du få fingrene dine fra Jolene (og Dolly). Nå!
Oasis - Wonderwall
Ok. Nå satte muligens en og annen britpoper teen (eller var det morrapilsen) i halsen. For meg symboliserer denne låta bare absolutt alt som er galt med britpop.
Christina Aguilera - Lady Marmelade
Her må jeg bare si meg enig med Kristiane. Og hun sier ikke så mye.
Nelly Furtado - All Good Things (Come To An End)
Jeg vet ikke helt hva som er galt med Nelly Furtado. Hun har begått en versjon av Gnarls Barkleys “Crazy” som er over middels til coverlåt å være, og så begår og utgir hun dette sølet. Jeg skjønner det bare ikke.
The Fugees - Killing Me Softly
Den gangen denne var populær, skrudde jeg av radioen så fort den kommer på. Da jeg nylig hørte denne på radioen igjen skjedde det samme. Ren refleksreakson.
Sandra Lyng Haugen- I morgen
Jeg vet ikke hva det er med meg og coverlåter. Enten liker jeg dem, eller så hater jeg dem. Denne hater jeg, både på grunn av Sandra fullstendig manglende stemmeprakt, og den utidige innblandingen av norsk hiphop. Nordmenn kan ikke hiphop og bør egentlig bare slutte med det.

Så, hvordan ser din liste ut?

Favorittcoverlåter

2006-02-17 17:18

Coverlåter er litt opp og ned: Det er mange jeg virkelig ikke kan utstå. Jeg får for eksempel lyst til å kaste folk på havet når jeg hører “I will always love you” i Whitney Houstons innpakning, og mens vi først snakker om coverversjoner av Dolly Parton-låter, så stikker også White Stripes’ versjon av “Jolene” seg ut, med negativt fortegn.

Men: Det finnes noen som virkelig klarer å behandle andres åndsverk med respekt, og endog er i stand til å tilføre dem noe. Et knippe av mine favoritter er:

Er det noen coverlåter jeg åpenbart har glemt, eller bør høre?

Sci-fi meme

2005-10-23 12:06

Jeg har vel strengt tatt uttalt at jeg er fullstendig allergisk mot memer, så nå bryter jeg min egen regel, men jeg fant en om sci-fi hos Lasse som jeg kan svare på uten at verden går under.

Mest irriterende hit?

2005-10-03 16:57

Jeg har tidligere skrevet noen få ord om sosialt uakseptabel musikk jeg har hatt på hjernen.

Vel, en liten titt på hva som har vært innom VG-lista de siste årene, har jo avslørt at det finnes ufattelige mengder irriterende hiter. Hvilken hit er den mest irriterende du vet om? Og hadde du den på hjernen?

Du har alltid rett, Kristin

2004-11-19 10:01

Jeg har visst uttalt at Kristin alltid har rett.

Dette ble uttalt i en diskusjon om melodien som går i bakgrunnen på det minimale (og fryktelig støyete) lydklippet.

Forbannet være mobiltelefoners diktafonfunksjon.

Kurt Nilsen

2004-01-01 19:04

Note to English-speaking visitors: This is simply a resource page with early media reactions to Kurt Nilsens victory in World Idol. This is not a Kurt Nilsen fan page, and this is probably the only posting here you will see about Kurt Nilsen.

If you want to discuss Kurt Nilsen, visiting the World Idol Forum on Fans Of Reality TV is probably a better idea if you want updated World Idol info and discussion.

Then, I notice that many (most, actually) of the visitors coming here via Google or other search engines come here searching for Kurt Nilson. This is a misspelling. The correct spelling is Kurt Nilsen.

På dette tidspunktet hadde jeg egentlig tenkt å poste statistikker for 2003. Men, etter å ha sett World Idol, sier jeg som Arne:

Jeg bare måper!

Gratulerer, Kurt!

Jeg legger, etterhvert som jeg ser det dukker opp, inn verdens reaksjoner på dette. Australske Daily Telegraph er først ute:

But Sebastian’s rhythm and blues version of the Louis Armstrong ballad What a Wonderful World was not enough to secure the title over Nilsen.

Fin vinkling på den lokale helten, der det kan virke som om det var jevnt mellom dem. Guy endte på syvende plass.

Metafilter har også sitt å si

Kurt Nilsen wins World Idol. Gap-toothed and described by judges as “with the looks of a hobbit,” the Norwegian plumber with the voice of an angel proves that there’s hope for all of us to become popstars. True talent triumphs!

Fans of Reality TV heter et forum der du kan følge reaksjonene til den jevne utlending (og sikkert også den litt mer ujevne nordmann).

ITV nevner også dette. Noe som forsåvidt bare skulle mangle, ettersom det så vidt jeg vet er de som eier Idol-konseptet.

En ting har jeg lært om australske medier. De er, i likhet med det vi ofte ser her hjemme, glad i å fremstille sine egne landsmenn i best mulig lys, uansett resultat. Denne gangen er det Undercover Music News:

Kurt Nilson from Norway has been crowned World Idol in London, beating Australia’s Guy Sebastian and favourite from the USA Kelly Clarkson.

Guy Sebastian kom fortsatt på syvende plass.

Canadiske Toronto Star er noe mindre sentrerte på sin egen deltaker.

“Kurt’s a really good friend now and I’m extremely happy for him, he deserved it 100 per cent,” said Malcolm, 24, whose single ‘Something More’ went to No. 1 on the Top 40 charts in Canada before the release two weeks ago of his first album Home.

Australia er et land vi ikke kommer helt unna. Jeg er forholdsvis imponert over måten de makter å skjule det faktum det faktum at deres egen kar drev musikalsk voldtekt, og ble straffet for det. Denne gangen er det australske ABC News Online

Norwegian male singer Kurt Nilsen has won the World Pop Idol television talent show, beating 10 competitors for the title including Australia’s Guy Sebastian.

Kanskje et land som ikke har deltakere klarer å si noe mer vettugt? Jeg nøyer meg med overskriften fra Singapore-baserte Channelnewsasia.com:

Norwegian plumber-turned-singer crowned world ‘Pop Idol’

Om kopikontrollerte CDer

2003-12-11 23:25

Bernhard A. Steen hos DinSide skriver i dag en kommentar om kopikontrollerte CDer som er vel verdt en gjennomlesning.

Terningkast syv

2003-12-05 13:12

Siden jeg har vært bortimot platekompani-avholdende i år, unnet jeg meg eksamens- og julepresanger på forskudd, og stakk innom Oslo City.

Flammefestivalen 2003

2003-12-04 11:41

Uplanlagte festivalbesøk er moro. I går forsøkte jeg å foreslå kaffe med Kristin. Hvorpå jeg fikk spørsmål om jeg ville være med og besøke Flammefestivalen 2003.

Ni skiver

2003-05-02 12:46

I et håp om at jeg skal bevise hvor normalt unormal musikksmaken min er: her er ni av mine platefavoritter gjennom alle tider – dog ikke i noen prioritert rekkefølge: