antibiomatika

Virkelig, Jagland, WTF‽

2008-11-05 13:23

Nå er det ikke lenge siden Gro kalte Jagland dum. I dag er det min tur til å sette spørsmålstegn ved hvor mye mannen egentlig følger med i timen. I kjølvannet av den (gledelige) Obama-seieren i USA-valget, så velger Jagland å ta bladet fra munnen i forhold til hva som var bra med Bush, og Dagbladet parafraserer

Han skrøt også av Bush’ fredskonferanse for Midt-Østen i Annapolis i fjor, og hans initativ for å bekjempe HIV og andre sykdommer i Afrika.

La meg da få påpeke en del av kjernen i programmet:

Abstinence and Be faithful (AB) programs are essential components of the U.S. Government’s comprehensive, evidence-based, and balanced “ABC” (Abstinence, Be faithful, and use Condoms) approach to preventing sexual transmission of HIV/AIDS. The legislation will restore meaningful funding for AB programs and maintain the core principle of AB as part of an effective prevention approach. For example, a decrease in sexual activity among unmarried young people in Kenya has helped reduce that nation’s HIV infection rates by roughly two-thirds over the past decade.

Og hva sier så Human Rights Watch om dette programmet?

What is wrong with abstinence-only programs?

Abstaining from sex until marriage is one of many healthy choices young people can make. But abstinence-only programs withhold or distort information about any method of HIV prevention other than abstinence, and even discourage young people from using condoms by exaggerating their (very low) failure rates or saying that they don’t work at all. These programs have been proven less effective at lowering young people’s HIV risk than programs that combine abstinence messages with information about condoms and safer sex. They also discriminate against lesbian, gay, bisexual, and transgender youth, who cannot legally marry in most countries, by teaching that there is no safe way for them to have sex.

Videre

In Uganda, another PEPFAR target country in Africa, Human Rights Watch documented the ways in which the US abstinence-only policy resulted in censored or distorted information about condoms, and denied young people information about any method of HIV prevention other than sexual abstinence until marriage.

Å lovprise kristenfundamentalistisk moralsprøyt som virker mot den påståtte hensikten. Flott, Jagland! Hvis du vil eksportere amerikansk kristenmoralimperialisme til resten av verden, værsågod. Bare ikke innbill deg at du representerer meg, og ta konsekvensen av det ved neste korsvei.

And so it begins ...

2007-07-02 11:11

Telenor har begynt å kreve penger av tjenesteleverandører for å gjøre websider tilgjengelig for sluttbrukere

Jeg sier ikke stort mer enn dette: Fy faen, jeg blir kvalm!

Den store digital-tv-svindelen

2007-06-12 11:43

Dagbladet skriver i dag om kanalene du får i det nye, digitale bakkenettet.

Altså: Dette er den mest massive svindelen i norgeshistorien. Hvis du ikke vil ha RiksTVs pakke, til 189 NOK/mnd, så har du angivelig alternativer:

I tillegg til dette vil nå alle de digitale aktørene tvinge på deg ekstrautgifter for hvert enkelt TV-apparat du har.

Altså: Når ble det bestemt at skattebetaleren skulle ta hele regningen ved utbygging av infrastruktur? Og når ble det bestemt at profitten fra dette skulle gå rett i lommen på private aktører som Canal Digital, Get og RiksTV?

Og: Hva i helvete er nå formålet med å betale TV-lisens? Jeg har i lang tid vært tilhenger av TV-lisens som et middel for å finansiere både infrastruktur og drift av ikke-kommersielle TV-kanaler som talerør for folket. Det er jeg ikke lenger. Når det analoge bakkenettet stenges ned for å rydde vei for en tjeneste jeg ikke har bedt om, med innhold jeg ikke har bedt om, for å putte penger i lommene på kommersielle aktører jeg ikke har bedt om, og for å få TV-kanaler jeg overhodet ikke har bedt om, er det slutt. Jeg kommer ikke til å gå til anskaffelse av digital dekoder, og jeg kommer heller ikke til å betale TV-lisens, siden jeg etter den datoen ikke lenger kan se norsk TV på et TV-apparat. Oppfordringen min er at alle dere andre også slutter å betale.

Norges småligste mann

2006-10-21 18:32

Etter å ha lest dette (om dette) over hos Kristiane så har jeg en liten “pris” å dele ut:

Carsten Pihl, De tildeles herved prisen for “Norges småligste” for året 2006.

Empatipiller leveres ved utgangen.

PFU som pressefrihetsødeleggelsesvåpen?

2006-07-25 16:49

Altså, jeg registrerer at Israel, representert ved ambassaden klager Dagbladet inn for PFU på bakgrunn av en Finn Graff-karikatur. Et spørsmål før jeg beveger meg utendørs: Er det ikke et langt større problem for staten Israel at en så anseelig del av befolkningen anser Finn Graff-tegningen for å ha sammenheng med virkeligheten at dette blir karikaturverdig?

Finansdepartementet støtter monopolvirksomhet?

2005-10-14 15:13

Fra og med i dag, endrer finansdepartementet hjemme-pc-ordningen — De skriver:

Finansdepartementet varsler i Ot.prp. nr. 1 (2005-2006) endringer i forskriften til skatteloven om den såkalte hjemme-PC-ordningen. For nye avtaler som inngås fra og med 14. oktober 2005, kan månedlig trekk i brutto lønn høyst tilsvare om lag 10 000 kroner over en treårsperiode. Forslaget innebærer at ordinære hjemme-PCer fortsatt kan subsidieres gjennom ordningen.

Hvada? 10 000 kr? For den prisen er det for eksempel umulig å skaffe annet enn leketøysmaskinene til Apple. Den eneste bærbare macen koster 8990 kr, og er alvorlig underspesifisert. Skal jeg ha en PC jeg kan gjøre noe nyttig med runder jeg også fort 10000 kr. Jeg mistenker at dette er en endring de gjør for å sørge for at ikke folk kjøper seg 42” plasma-tv på statens regning, men behøver de virkelig å klaske oss som verken er interessert i gigant-tv, skatteundragelse og spillutstyr i hodet med dette.

Stem!

2005-09-12 10:40

Se på datoen.

Stem, og stem for forandring

(Andre bloggere sier det også, så jeg sier: stem rødt)

Må man være naiv som en fireåring for å bli høyrepolitiker?

2005-04-25 12:09

VG har i dag en sak om MP3-loven der de har hatt en rundspørring blant stortingspolitikere om forslaget til ny åndsverkslov. En av de som har blitt spurt er Høyre-representant Peter Gitmark, tilhenger av forslaget. Han sier:

- Denne saken har ført til en storm av feilaktige påstander. Loven vil gjøre Norge til et foregangsland når det gjelder forbrukerinteresser, mener Høyre-politikeren.

Han viser til at lovforslaget vil gjøre det lovlig å kopiere nesten all musikk fra CD til MP3, ettersom kopisperre i dag bare ligger på 15 prosent av CD’ene.

For det første: At jeg potensielt skal nektes å bruke 15% av min eksisterende musikksamling på det ene mediet jeg faktisk bruker til musikkavspilling er hårreisende. Dernest, er virkelig Gitmark så naiv at han ikke tror plateselskapene kun kort tid etter dette vil operere med brukersperrer på så godt som alle utgivelser?

Disse brukersperrene har ikke som formål å hindre ulovlig kopiering — de som ikke vil betale for musikk kommer fortsatt til å hente den ned fra fildelingsnettverkene, og de kommer heller ikke til å bry seg nevneverdig om loven. De som vil piratkopiere programvare gjør allerede dette i utstrakt grad, og det har vært forbudt lenge.

Nei, forslaget til ny åndsverkslov er bare en gavepakke fra regjering og EU, som skal istandsette underholdningsindustrien til å drive utstrakt kanchoing av norske forbrukere:

Om skrekkscenarioet blir tilfelle og denne loven blir en realitet, så erklærer jeg herved at jeg vil bryte loven vilt og hemningsløst, og jeg vil dokumentere hvert enkelt tilfelle her i bloggen. Forhåpentligvis vil underholdningsindustrien komme etter meg, og jeg kan love dem en kamp de vil tape.

Om du ikke vil ha en lov som innebærer voldtekt av forbrukerrettigheter: Stem på et parti som er mot forslaget til ny åndsverkslov ved høstens stortingsvalg!

For den som ikke vet hva «kancho» er, så har UrbanDictionary en definisjon og det finnes noen hysterisk morsomme historier her

Videobloggebarnekjendis

2005-01-06 22:01

Har du hørt om Dylan Verdi?

Ikke det? Vel, det er en viss fare for at du, om du leser blogger og tabloidaviser vil høre mer om henne i fremtiden.

Når "Vær Varsom"-plakaten brukes som dasspapir

2004-11-30 17:07

TV2 Nettavisen har i dag lagt ut aksjonærlisten i T5PC og de har også forsøkt å forsvare hvorfor de gjør dette - men alle er ikke enige i at dette er riktig.

"Holmgang" er av og for - og ganske ofte med - idioter

2004-11-19 11:07

Ryggmarksrefleksen min var egentlig å sende dette til bokmerkebloggen - men jeg synes det er så viktig at heller skal få lov til å stå øverst på forsiden

Abid Q. Raja, advokatfullmektig og muslim, skriver i dag et åpent brev til Kåre Valebrokk om det vilt populistiske TV2-programmet Holmgang.

Abid: Jeg regner med at selv om 97% av Holmgang-seerne lar seg lure av det populistiske oppgulpet til Oddvar Stenstrøm, så vet du at det heldigvis ikke gjelder 97% av den norske befolkning.