antibiomatika

Hvorfor jeg ikke har kjøpt minibærbar

2008-11-27 09:18

Altså, markedet formelig flommer over av minibærbare for tiden. Jeg har ennå ikke kjøpt en, og spørsmålet er da «Hvorfor ikke»?

Svaret er relativt enkelt. For eksempel opplyser Lenovo at IdeaPad er tilgjengelig med enten "Linux eller Windows":http://www.digi.no/php/art.php?id=795560, men:

Videre, Asus:

Netshop har et utvalg av modeller, og noen har til og med Linux, problemet er bare at det stort sett er førstegenerasjonsmodellene, som stort sett er uinteresante, mye på grunn av at de ikke bruker Intels Atom-prosessor

Komplett har også både Linux- og Windowsmodeller, men faller i samme fella som Netshop: Bare førstegenerasjonsmodeller. Det andre som også er påfallende og irriterende er at det bare er de SSD-baserte modellene som har Linux.

Joda, jeg vet at det ikke er noe teknisk i veien for å kjøpe en maskin, og så bare installere det selv, men jeg er ikke spesielt interessert i å måtte betale for noe jeg ikke vil ha. Spesielt ikke når PC-produsentene er så lite villige til det: HP har for eksempel endret sluttbrukeravtalen for å forhindre at du kan refundere Windows.

Det blir da litt håpløst å oppdage at Asus gir opp Linux-salget i Norge fordi vi angivelig «ikke vil ha Linux». Jeg vil ha (vi har syv maskiner i hus, og seks av dem kjører Linux), men får ikke. Fordi Komplett, Netshop, MPX, Datakjeden og andre rett og slett ikke er interessert i å selge dem.

(Samme sak gjelder forøvrig også Eee Box -- planen min var å anskaffe en slik, som erstatning for å plugge laptopen til TVen, men de norske forhandlerne prøver altså tvinge meg til å betale Microsoft-skatt. Noe jeg ikke er spesielt interessert i, og når den skal i hus, blir den derfor bestilt fra Amazon).

Notat til programvareutviklere

2004-11-17 01:38

I programvaresammenheng er det lite som irriterer meg mer enn:

Og nei, det er ikke bare den ene applikasjonen jeg anser for å være søppel.

Mobile tastaturtips

2004-10-28 16:01

Det er en hel del ting som ikke står i brukermanualene til Sony Ericsson, blant annet nyttige og unyttige tastatursnarveier. Her er de jeg har funnet så langt for T630.

Latmannsblogging

2004-10-27 15:49

Som noen muligens har oppfattet, etter å ha lest linkbloggen min, har jeg tatt steget ut av mobilsteinalderen, kvittet meg med min trauste, og tidvis trofaste Ericsson T65, og gått til anskaffelse av ny vare, nærmere bestemt en melkehvit, og riktig så fin Sony Ericsson T630.

Siden telefonen også har kamera, var det forsåvidt i planen min å bedrive litt fotoblogging, og det er her “Latmannsblogging” kommer inn i bildet. Jeg har, etter litt research funnet ut at det ikke lar seg gjøre å poste telefonens bilder fra en J2ME-applikasjon. Det er her spørsmålet mitt dukker opp: Finnes det et fungerende e-post-til-blogg-grensesnitt for Movable Type 2.6x, fortrinnsvis som kan kjøres uten å måtte fikle direkte med mailserveren?

Til info: Ja, jeg er klar over at det finnes en haug med eksterne bloggetjenester, men jeg er altså primært ute etter en måte å løse dette på som kan fullintegreres med denne bloggen.

Dingsedilla

2004-02-19 21:26

Altså, jeg er en noe avvikende geek: Jeg har absolutt ikke dingsedilla. Jeg klarer meg godt uten PDA. Jeg klarer meg utmerket med mobiltelefon som mangler både polyfoniske ringetoner, alminnelig nettleser, fargeskjerm, Bluetooth, Symbian og Java. Jeg vil ikke ha iPod, den MP3-spilleren jeg har nå, klarer jeg meg bra med.

Jeg klarer meg også godt uten X-Box, PS2 og det meste annet slikt. Så godt, faktisk, at jeg lånte ut TV-en min på langtidsbasis. Det betyr forsåvidt også at dvd-spilleren min står nedpakket.

FlipStart Vulcan håndholdt PC Men, en riktig sjelden gang kommer min indre lille dingsedemon og biter meg. Jeg går nå rundt med enorm lyst på en håndholdt liten PC som ikke er i salg ennå. FlipStart Vulcan heter vidunderet. Den veier under et halvt kilo, altså bare litt mer enn min første mobiltelefon. Den har har MP3-spiller, 5,6" skjerm med 1024×600-oppløsning, 1GHz prosessor, 256MB RAM, 30GB disk, 802.11 b/g nettverksadapter. Altså, alt det jeg egentlig trenger i hverdagen.

Nå tror jeg ikke på julenissen, og jeg har heller ingen spesiell tro på at han dukker opp i april, til fødselsdagen min, men vil gjerne se en slik dukke opp ut fra tomme lufta.