antibiomatika

Kommentarer

2003-11-24 15:25

Uansett hvem du er, og hvilken bakgrunn du har, så er du velkommen til å kommentere her. Det er dog en hel del ting du kan gjøre for å fremstå på best mulig vis. Les videre.

Navnet reflekterer hvem du er, og hvordan du ønsker å fremstå. Hvis du av en eller annen grunn ønsker å være anonym, så er det helt greit. Det som dog ikke er like greit, er bruken av nickname. Andre lesere setter gjerne pris på å ha et ordentlig navn å forholde seg til, og du får lettere tillit hos andre lesere, dersom du kaller deg "Kurt" fremfor "smørbolla".

En annen ting om er greit å huske på dersom du ønsker å fremstå som noenlunde seriøs, er at du ikke bruker spesialtegn og unødvendige mellomrom i navnet ditt. Et av målene da jeg designet denne bloggen, er at den skal være like tilgjengelig for blinde og svaksynte brukere, eller brukere med andre behov. Denne spesialformateringen ødelegger det, og jeg forbeholder meg retten til å rette navnet i kommentarer dersom formateringen av navnet ditt fører til redusert tilgjengelighet.

E-postadresse

Når du poster er det nødvendig å oppgi en epostadresse. Jeg ser gjerne også at du oppgir en som fungerer, i tilfelle jeg skulle ha behov for å kontakte deg. Det jeg kan garantere deg, er at jeg på ingen måte vil oppgi denne epostadressen til noen tredjepart. E-postadressen din vil heller aldri vises på disse websidene, eller i noen av RSS-feedene.

URL

Hvis du ønsker at kommentaren din skal inneholde en link til deg selv, setter du den inn her.

Husk meg?

Hvis du til senere besøk vil slippe å fylle ut navn, e-postadresse og URL, kan du velge «Ja» i denne boksen. Krever Javascript og cookies påslått. Informasjonen forblir lokal på din maskin, og leses ikke på noen måte av meg.

Innhold

På samme måte som navnet ditt reflekterer deg, gjør også kommentaren det. Det er derfor greit å huske noen enkle ting:

En kommentar er et svar på et innlegg i bloggen, eller som svar til en annen kommentar til innlegget. Det er derfor en fordel å prøve å holde seg til temaet. På samme vis er det også en fordel å ha mer å tilføye enn «Fy f**n!»

Hvis det du skriver ikke holder seg til temaet for postingen, eller meldingen er av privat karakter, så bør du heller sende en mail. Jeg formidler ikke kontakt mellom de ulike menneskene som kommenterer.

Det er lov å være uenig med meg, og det er lov å være uenig med andre som har kommentert her. Det jeg derimot ikke setter like stor pris på er skittkasting, navnekalling, utidig banning, hersketeknikk, billige retoriske tricks og bevisste logiske kortslutninger, for å "vinne" en diskusjon. Hvis slike kommentarer noensinne skulle bli utbredt, så forbeholder jeg meg retten til å slette kommentaren.

Gjør deg flid med språk og grammatikk. Jeg er klar over det finnes mennesker med lese- og skrivevansker, og disse har selvfølgelig like stor rett som andre til å kommentere i denne bloggen. Jeg ønsker dog at folk skal gi seg selv sjansen til å fremstå på best mulig måte. En kort, men grei huskeliste er denne:

Formatering

Når du skriver kommentaren din, har du noen noen formateringsmuligheter tilgjengelig.

Du kan skrive innlegget ditt som helt alminnelig tekst. Bruk doble linjeskift for å lage avsnittsskiller. Enkle linjeskift er ikke nødvendig, da teksten brytes automatisk. Hvis du ønsker å linke til en side i kommentaren din, så husk at kommentarsystemet ikke automatisk oversetter disse til linker.

Den foretrukne måten å lage kommentarer på i denne bloggen er ved hjelp av et system som kalles Textile. Ved hjelp av Textile har du muligheter til å enkelt utføre formatering av innlegget ditt:

Linker: Hvis du i kommentaren din ønsker å linke til noe, så skriver du selve teksten for linken din innenfor anførselstegn, et kolon, og så selve linken din. Eksempel:: "antibiomatika":http://antibiomatika.net/ blir automatisk til antibiomatika.

Uthevet tekst: Hvis du ønsker at deler av teksten din skal være uthevet, bruker du underscore-tegnet (_) rundt den teksten som skal være uthevet. Eksempel: «Dette er _viktig_», blir til «Dette er viktig».

Sterkt uthevet tekst: Hvis du ønsker å legge enda litt mer trykk på deler av det du sier, kan du omkranse den delen av teksten du uthever sterkt med *. Eksempel: «Jeg er *fryktelig glad i* CD-samlingen min» blir til «Jeg er fryktelig glad i CD-samlingen min».

Lister:: Du har to muligheter til å lage lister, henholdsvis nummererte og unummererte lister. Unummererte lister lager du ved å ha * og et mellomrom på begynnelsen av hver linje som er med i en liste. Vil du ha en nummerert liste, begynner du linjen med # og mellomrom. Det skal være doble linjeskift før og eventuelt etter listen.

Eksempel:

# Første punkt
# Andre punkt

Når kommentarsystemet har behandlet dette, blir det slik:

  1. Første punkt
  2. Andre punkt

Det samme gjelder for unummererte lister:

* Første punkt
* Andre punkt

Dette forandres til:

Hvis du ønsker å eksperimentere med Textile-formatering, har Dean Allen, som utviklet systemet, laget en lekegrind der du kan eksperimentere med dette. Bruk den, fremfor å teste i denne bloggen.

Du kan også bruke XHTML. Dette er dog ikke den foretrukne formateringsmetoden, og jeg forbeholder meg retten til å redigere/slette innlegg hvor bruk av HTML går ut over denne sidens gyldighet som XHTML, eller om det går utover designet.

Det er en forhåndsvisningsfunksjon for kommentarer i denne bloggen. Bruk den. Les korrektur på kommentaren din og sjekk at alt ser bra ut.

Usenet

Hvis du vil poste referanser til meldinger på Usenet så er det en fordel om du lokaliserer meldingen hos Google Groups. Ikke alle har en newsreader tilgjengelig, og om de har det, er det ikke sikkert de har den meldingen du refererer til tilgjengelig.

Når du skal lage en link til en melding i google groups er det en fordel om du "barberer" URLen, det vil si at du kutter vekk all unødig informasjon, til du f.eks. står igjen med http://groups.google.com/groups?selm=ygt674trdtx.fsf%40skidbladnir.ifi.uio.no, altså bare selm-parameteret.

Lukkede kommentarer

Fra tid til annen vil jeg skrive innlegg som jeg ikke ønsker kommentarer til eller diskusjon rundt. Kommentarfunksjonen til disse innleggene vil være skrudd av. Vennligst respekter dette, og ikke legg igjen kommentarer angående disse innleggene i andre innlegg i denne bloggen. Hvis du absolutt trenger å kontakte meg angående disse innleggene, bruk mail.